«Στόχος μας να παρουσιάσουμε μια ισχυρή πρόταση εξουσίας στις επόμενες εκλογές, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία»

Στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90,1 και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αρχικά, ο κ. Γλαβίνας αναφέρθηκε στην επέτειο των δύο ετών από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα. Συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο της αείμνηστης προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Ήταν μια γενναία γυναίκα που έθεσε την παράταξή μας σε σταθερή τροχιά. Υλοποίησε πολλές θετικές δράσεις και, με το παράδειγμά της, ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους. Θεωρώ ότι η παρουσία της παραμένει ζωντανή στους κόλπους της παράταξής μας. Η μνήμη της και το παράδειγμά της θα μας συνοδεύουν σε κάθε στιγμή της πολιτικής μας δράσης».

Ο κ. Γλαβίνας αντέκρουσε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τις συνεχείς πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στη Βουλή  και την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες δεν συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση, που δεν έχει κανένα αντίκτυπο. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό από το δεύτερο κόμμα, που τυπικά αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση, αν και τα ποσοστά μας δεν διαφέρουν σημαντικά. Παρατηρήστε πώς έχει κινηθεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εξωκοινοβουλευτικά το διάστημα μετά τις εθνικές εκλογές.

Εντός της Βουλής, παρόλο που οι συσχετισμοί είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει περισσότερους βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που ασκεί την κύρια αντιπολίτευση με τις ομιλίες των βουλευτών του, τις παρεμβάσεις του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και πρωτοβουλίες όπως, η προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Θεσσαλία. Ακόμη και σε μια τυπική μέρα συζήτησης ενός νομοσχεδίου, όπως η σημερινή που έχει θέματα τουρισμού, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διακρίνει ποιο από τα δύο κόμματα είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

Παράλληλα σημείωσε ότι «σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι φυσιολογικό να γίνονται συμπράξεις, όταν το απαιτεί ο αριθμός των βουλευτών. Όμως, το δικό μας κάλεσμα για την σύσταση της εξεταστικής και της προανακριτικής, δεν απευθύνεται μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Τους καλούμε να συμβάλλουν ώστε να δούμε τι έγινε στη Θεσσαλία, ποια έργα υλοποιήθηκαν, τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει. Για τα Τέμπη, τι αναφέρει ο εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιοι ευθύνονται; Τι έγινε με την περίφημη σύμβαση; Για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκαν τα απαιτούμε έργα και είχαμε αυτό το τραγικό δυστύχημα;»

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς και τις προτάσεις για την σύμπραξη κομμάτων, ο  Εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο διαφορετικά, αυτόνομα κόμματα, με διαφορετικές ιστορικές και ιδεολογικές αφετηρίες. Ο δικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε μια ισχυρή πρόταση εξουσίας στις επόμενες εκλογές, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν συζητάμε κανένα άλλο σενάριο που θα μας παρεκκλίνει από αυτήν την πορεία. Διαχρονικά, υπήρξαν συμπράξεις και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αυτονομία μας. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για σοβαρές συζητήσεις, αλλά απορρίπτουμε προτάσεις χωρίς ουσιαστική βάση, όπως η ιδέα της συμμετοχής σε κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές, την οποία θεωρούμε εκτός συζήτησης.
Ας συζητήσουμε για πράγματα που έχουν βάση και προοπτική. Για εμάς, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει αποδοχή από τους πολίτες και σχεδιάζει να συνεχίσει στην ίδια πορεία. Το μοντέλο της ανανέωσης, των προτάσεων και της πολιτικής επάρκειας που προτάσσουμε, έχει ευρεία αποδοχή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το επόμενο διάστημα, με την καθοδήγηση του Προέδρου και τη δράση των στελεχών μας, τόσο στη Βουλή όσο και εκτός αυτής, όπως κάναμε με το οδοιπορικό για την Παιδεία, αλλά και την χθεσινή παρουσίαση των προτεινόμενων παρεμβάσεών μας για την Υγεία, θα κάνουμε το μεγάλο βήμα, με ορόσημο τις επερχόμενες ευρωεκλογές».


Πηγή

Leave a Reply