«Σήμερα τους ξεβολεύουμε. Σήμερα δίνουμε φωνή στην πρόοδο» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μήνυμα για τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές, απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Τομεάρχης Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης  και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η φωνή των πολιτών σήμερα έχει τη δυνατότητα να ακουστεί δυνατά και να στείλει «συστημένα» τα μηνύματα σε εκείνους που:

  • Κατάντησαν την αυτοδιοίκηση «ετεροδιοίκηση»
  • Συναινούν σε μια αυτοδιοίκηση – «παραπαίδι» του κεντρικού κράτους, «λάφυρο» στις μικροπολιτικές ορέξεις της κυβέρνησης
  • Επιτρέπουν τις διαρκείς, ιδιοτελείς και ανοίκειες κυβερνητικές επιθέσεις στο θεσμό
  • Συναινούν στις αλλεπάλληλες απόπειρες χειραγώγησης της τοπικής δημοκρατίας
  • Βολικά «ξεχνούν» να διεκδικήσουν πόρους και νέο πλαίσιο σύγχρονης λειτουργίας

Στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε διαχρονικά ταυτισμένοι με την προοδευτική πορεία και εξέλιξη της Αυτοδιοίκησης, κάνοντας πράξη τις πιο ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, όπως τα σχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης», βάζοντας τη σφραγίδα μας στο σύγχρονο περιεχόμενο του θεσμού, έχοντας ακόμη και όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις απέναντι.

Σήμερα, όλες και όλοι, συμμετέχουμε ενεργά, δυναμικά, με θέληση να δώσουμε ξανά προοπτική και φωνή στα δομικά κύτταρα της Δημοκρατίας μας: τις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα, όλες και όλοι, με την ισχυρή συμμετοχή μας στον Τόπο μας και για τον Τόπο μας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη.

Σήμερα, όλες και όλοι, παίρνουμε μέρος στη μεγάλη γιορτή της τοπικής δημοκρατίας, της αποκέντρωσης και της ενίσχυσης των δυνάμεων που υπηρετούν από την «πρώτη γραμμή» τον πολίτη.

ΓΙΑΤΙ ΌΛΟΙ θυμόμαστε πως όλα, πάντα, αλλάζουν πραγματικά,  από κάτω προς τα πάνω – και σήμερα μας δίνεται μία τέτοια, μεγάλη ευκαιρία: Ο κυρίαρχος λαός να τους ξεβολέψει και να επιλέξει την πρόοδο έναντι της καταστροφικής επιτελικής εξάρτησης».


Πηγή

Leave a Reply