Πρωτοβουλία για τη στήριξη όσων ζουν σε συνθήκες διαβίωσης δρόμου

Η αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης ταυτοτήτων και βεβαιώσεων αστεγίας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και η Κατερίνα Καζάνη Βουλευτής Ευβοίας και τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με εκπροσώπους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Emfasis Non-Profit.

Εικόνα για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε συνθήκες διαβίωσης δρόμου έδωσαν οι εκπρόσωποι της Emfasis στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδη και Κ. Καζάνη, παρουσία της Γραμματέα του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άννας Παπαδοπούλου και του Γραμματέα του Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου, Βασίλη Χρονόπουλου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο τέθηκε η αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης ταυτοτήτων και βεβαιώσεων αστεγίας, καθώς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης, οι άνθρωποι σε συνθήκες διαβίωσης δρόμου δεν μπορούν να αισθανθούν πολίτες και να έχουν πρόσβαση σε βασικές δομές, όπως είναι η περίθαλψη ή οι δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, δηλώθηκε η ξεκάθαρη πρόθεση για ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση εκ μέρους της οργάνωσης παρευρέθησαν η Μαρία Καρρά, ιδρυτικό μέλος της Emfasis, η Σοφία Σαντοριναίου, κοινωνική λειτουργός και η Μαρία Νικολάου, Κοινωνιολόγος.


Πηγή

Leave a Reply