«Παντελής η αποτυχία της ΝΔ στην πρόληψη και την προστασία των πολιτών»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ήταν το βράδυ της Πέμπτης (05/10) ήταν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών και των βουλευτών, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε πως «πριν από το 2009, υπήρχε απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου τότε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά. Το ίδιο ίσχυσε και τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο ισχύει και τώρα. Είναι κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε σωστό απέναντι στον ελληνικό λαό, όταν όλοι έχουν υποστεί όλες αυτές τις μειώσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει μία εξειδίκευση για τους δικαστές και για τους βουλευτές.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι ανάγκη να γίνουν κινήσεις προς όλη την κοινωνία. Για αυτό εμείς προεκλογικά είχαμε πει συγκεκριμένα και κοστολογημένα να επανέλθει το ΕΚΑΣ για τους 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Και πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα πώς σιγά-σιγά θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που είχαν επέλθει από τα μνημόνια. Δεν μπορούν να υπάρχουν αποφάσεις α λα καρτ και ξεχωριστά για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους».

Αναφορικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, τόνισε ότι αυτή «ξεκίνησε με ψηφοδέλτιο της κοινωνίας και ατζέντα θεμάτων που κανείς δεν είχε αγγίξει. Η κίνηση του Χάρη Δούκα θα έχει καλά αποτελέσματα την επόμενη Κυριακή, γιατί ξεκίνησε από τις κοινωνικές ανάγκες που γεννήθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας».

 «Είδαμε τι έγινε στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στη Ρόδο. Μια σειρά από καταστροφές για τις οποίες δεν υπήρχε κανένα σχέδιο προστασίας και πρόληψης. Υπήρχαν τεράστιες ευθύνες και της κεντρικής διοίκησης και φυσικά των αρμόδιων Περιφερειαρχών και των περιφερειακών διοικήσεων. Όταν βλέπουμε στη Θεσσαλία ότι έχει γίνει μελέτη από το 2016-17, προβλέπονται 22 συγκεκριμένα έργα που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ΦΕΚ και δεν έχει ξεκινήσει απολύτως τίποτα, τι άλλο να πούμε; Όταν ξέρουμε έργα του Ιανού που έχουν ανακοινωθεί και μάλιστα με περιοδείες του κ. Μητσοτάκη και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την πρόληψη, τι να πούμε; Όταν ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας, για να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, λέει ότι έχει απορροφηθεί μόνο το 1% για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, τι αποδεικνύεται; Η παντελής αποτυχία στην κυβέρνηση της ΝΔ στην πρόληψη και την προστασία των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για «μόνιμα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών. Δεν μπορούμε μόνο με τα pass που πήγαιναν μέχρι στιγμής και σταματάνε τώρα. Αυτό έλεγε το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά, αυτό συνεχίζουμε να λέμε και τώρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για το ΦΠΑ συγκεκριμένα και στοχευμένα στα προϊόντα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να δοθεί ανάσα στην αγορά. Μας έλεγαν προεκλογικά ότι κατέρρευσε η κυβέρνηση της Ισπανίας από το ΦΠΑ αλλά το σοσιαλιστικό κόμμα πήρε μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς η παρέμβαση τους στον ΦΠΑ λειτουργεί. Όπως λειτούργησε και στην Κύπρο.

Χρειάζεται ένα πακέτο μέτρων που θα βοηθάει το εισόδημα των πολιτών. Το ζήτημα των ενοικίων και της κατοικίας είναι πολύ σημαντικό και η Κυβέρνηση δεν θέλει να το ακουμπήσει. Και εμείς το αναδεικνύουμε συνέχεια γιατί πάνω από το 50% των μισθών των πολιτών πηγαίνει πλέον στα ενοίκια. Άρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε 150.000 κοινωνικές κατοικίες όπως προτείνουμε εμείς οι οποίες θα ενοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο για να πέσει το κόστος του ενοικίου σε ολόκληρη τη χώρα».

Τόνισε, επιπρόσθετα, ότι «όλοι εκτός από την Κυβέρνηση καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τεράστιο κύμα κερδοσκοπίας. Μου θυμίζει το ζήτημα των ακτοπλοϊκών το καλοκαίρι, που η Κυβέρνηση συνειδητοποίησε εκ των υστέρων ότι τελικά οι τιμές στα καύσιμα είχαν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και άρα έπρεπε να ακολουθήσουν και τα εισιτήρια. Πού ήταν το κράτος για να επέμβει;».

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την πρώτη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άλλαξε απλά τη βιτρίνα. Όλα τα υλικά τα οποία απηχούσαν τοξικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα παραμένουν εκεί, δίπλα στον κ. Κασσελάκη και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο. Το τι εκπροσωπεί ο κ. Πολάκης στη δημόσια συζήτηση και ο κ. Παππάς, -ο καταδικασμένος13-0 για την προσπάθεια του να παρέμβει ως υπουργός στις τηλεοπτικές άδειες-, τα έχουμε ζήσει. Αυτές ήταν οι πρώτες επιλογές του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε ο άνθρωπος ο οποίος έχει αναλάβει υπερτομεάρχης και που κατήγγειλε τα “βοθροκάναλα” να έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο που πρωί-μεσημέρι-βράδυ τον έχουν τα κανάλια πρώτη είδηση».

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μένει στάσιμο, καθώς είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με συγκροτημένο λόγο, όχι με τοξικότητα, αλλά με σοβαρές και συγκεκριμένες προτάσεις εντός και εκτός της Βουλής. Και θα διαμορφώσει την ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που σε τρεις μήνες διέλυσε τα πάντα», κατέληξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply