«Η Θεσσαλία δεν σώζεται εξ αποστάσεως, να έρθουν εδώ οι αρμόδιοι»

Στην εκπομπή  «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής μετέφερε την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Νομού Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, περιγράφοντας ότι «μπορεί μεν τα τηλεοπτικά συνεργεία να έφυγαν και οι προβολείς να έσβησαν, όμως εδώ το “θρίλερ” συνεχίζεται. Η κατάσταση δεν έχει ουδόλως βελτιωθεί. Η λίμνη Κάρλα γίνεται όλο και μεγαλύτερη εν συγκρίσει με το 1962, οι συνάνθρωποί μας μάχονται βουτηγμένοι στο βούρκο, άστεγοι ηλικιωμένοι φιλοξενούνται σε δομές γηπέδων. Είναι ώρα μηδέν για τη Θεσσαλία».

«Προχθές, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ως Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, άδραξα την ευκαιρία να αναδείξω προς τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Θ. Λιβάνιο, ότι δεν γίνεται από μακριά, από την Αθήνα, να σωθεί η Θεσσαλία, χωρίς δομές συναρμόδιων κρίσιμων Υπουργείων στη Θεσσαλία, που θα είναι εδώ, θα βλέπουν επί τόπου το πρόβλημα και θα το διαχειρίζονται από κοντά καθημερινά. Δεν αρκεί το συντονιστικό που έχει φτιαχτεί. Ο Αν. Υπουργός μάλιστα συμφώνησε ότι δεν γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως η επίλυση των θεμάτων», υπογράμμισε. Περαιτέρω, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με το σχήμα που είχε δρομολογήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τον ιστορικό σεισμό της Καλαμάτας, η Ε. Λιακούλη εξήρε «την αποτελεσματικότητα του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έπραξε ακριβώς αυτό που έπρεπε στο χρόνο που χρειαζόταν».

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας σημείωσε πως «στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι υπάρχει οργή, υπάρχει θυμός, υπάρχει απογοήτευση και απαισιοδοξία εν γένει για το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και λαμπερές προτάσεις νέων ανθρώπων, που βγαίνουν μπροστά στους Δήμους του Νομού μας και της Θεσσαλίας, με προτάσεις που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα του Τόπου μας  με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν παρέλειψε, επίσης, να ασκήσει αυστηρή κριτική στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο πάνελ, στηλιτεύοντας πως «τα αντιθεσμικά επιχειρήματα που ακούμε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τις τελευταίες ημέρες, περί ανάγκης συνεργασίας και συνεννόησης της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες και με τους Δημάρχους, είναι κριτήρια που ουσιαστικά “κλείνουν το μάτι” υπέρ των γαλάζιων υποψηφίων, ασεβώντας σε θεμελιώδεις κανόνες για την αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.. Το ακριβές πλαίσιο συνεργασίας της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους είναι θεσμικά οριοθετημένο και υποχρεωτικό χωρίς αστερίσκους, δεν προϋποθέτει επίδειξη κομματικής ταυτότητας, δεν εξαρτάται από προσωπικές συμπάθειες».

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, στην παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην εκπομπή, επισημαίνοντας πως «παρακολουθούσα πριν συνδεθούμε το εξαίρετο παράδειγμα υποψηφίου Δημάρχου, ενός φοβερού άξιου ανθρώπου που κατάφερε μέσα σε τρία ελάχιστα λεπτά να συμπυκνώσει την ουσία του περιβαλλοντικού ζητήματος και το όραμα της νέας Αθήνας. Αυτό ακριβώς χρειάζεται να κάνουμε, να μιλήσουμε για τη νέα Ελλάδα με σύγχρονες αντιλήψεις που νοιάζονται για τους πολίτες».


Πηγή

Leave a Reply