«Είναι η πρώτη σημαντική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με αυτοδιοικητικά στελέχη, με ανθρώπους από την κοινωνία, με σχέδιο και όραμα. Στο πρόσωπο του κ. Δούκα αντικατοπτρίζεται η νέα εποχή, η οποία απηχεί ανανέωση, επάρκεια, ήθος και σεβασμό. Ο κ. Δούκας έκανε έναν αξιοπρεπέστατο προεκλογικό αγώνα, μίλησε με θέσεις, έβαλε σημαντική ατζέντα για την πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή φτώχεια, την κλιματική κρίση. Στους μεγάλους δήμους της χώρας, η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ηττήθηκε. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου στηρίχθηκε με κάθε τρόπο ο κ. Αγοραστός ηττήθηκε. Είναι η πρώτη σημαντική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη, έχασε τις περιφέρειες που στόχευσε» σημείωσε ο κ. Γλαβίνας ως προς το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε το δόγμα με το οποίο πολιτεύτηκαν κυβερνητικά στελέχη εξαρτώντας τη συνεργασία κεντρικού κράτους-αυτοδιοίκησης από την πολιτική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία.

«Ήταν μια κακή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Καταψηφίστηκαν οι επιλογές της και η κομματικοποίηση. Εμείς, αν χαιρόμαστε για κάποιο λόγο, είναι γιατί άνθρωποι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως άνθρωποι με όραμα για την αυτοδιοίκηση υπερψηφίστηκαν . Ο κόσμος κατήλθε στις κάλπες για να τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

Αναφερόμενος στην αποδοκιμασία των νυν διοικήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον δήμο Αθηναίων , ο κ. Γλαβίνας ανέφερε πως πρόκειται για περιπτώσεις όπου «περιφερειάρχες και δήμαρχοι, δεν προετοίμασαν τη Θεσσαλία να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πλημμύρες,  ξόδεψαν αλόγιστα τα χρήματα του Αθηναίου δημότη στον μεγάλο περίπατο χωρίς λογοδοσία, χωρίς διαφάνεια».

Σχετικά με την εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη στη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Θανάσης Γλαβίνας  επισήμανε πως «είναι μια μεγάλη νίκη για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει μια αποτυχημένη διοίκηση. Αυτό ήταν το διακύβευμα στη Θεσσαλονίκη. Η υποψηφιότητα του κ. Αγγελούδη ήταν ανεξάρτητη, -φυσικά είχε πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα- αλλά αυτό που μέτρησε ήταν η αυτοδιοίκηση, γιατί αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα. Ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας έχασε».


Πηγή

Leave a Reply