«Αυτοδιοίκηση από την κοινωνία και όχι από τα κομματικά γραφεία»

Στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά…» του ραδιοφωνικού σταθμού «Πρώτο Πρόγραμμα» με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Γλαβίνας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πολλές φορές τις φράσεις “οι δήμαρχοί μας”, “οι περιφερειάρχες μας”. Είναι μία ιδιοκτησιακή λογική, αλλά οι αυτοδιοικητικοί δεν ανήκουν σε κανέναν. Φαίνεται ότι επιστρέφουμε σε ένα μοντέλο πλήρους κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας» και ξεκαθάρισε:

«Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε «δικούς μας» περιφερειάρχες και δημάρχους. Στηρίζουμε υποψηφιότητες όπως του κ. Δούκα, με προγραμματικό πλαίσιο και συγκεκριμένα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Στηρίζουμε, μέσα από ευρεία συζήτηση, επιστήμονες και ανθρώπους της κοινωνίας, που δεν εξαρτώνται από κομματικά γραφεία. Δεν δώσαμε χρίσματα, όχι για να κρυφτούμε, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύουμε στη χειραφέτηση της κοινωνίας ώστε να επιλέγει αυτή μέσα από δικούς της μηχανισμούς τα πρόσωπα για τις τοπικές της υποθέσεις. Εμείς επιθυμούμε οι όποιες συμφωνίες να γίνονται πραγματικά από τα κάτω, από τις βάσεις της κοινωνίας».

Καταλόγισε, παράλληλα, στην Κυβέρνηση ότι ο νέος νόμος με τα πολύ μεγάλα ψηφοδέλτια και την πολύ μικρή σταυροδοσία προκαλεί σύγχυση στον πολίτη, χαρακτηρίζοντας «προσβολή και ασέβεια απέναντι στο θεσμό, το να συζητάμε για νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση πέντε μέρες πριν τις εκλογές».

«Εμείς έχουμε το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο και τη δική μας ιδεολογία, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Η ουσία της σοσιαλδημοκρατίας είναι με καθημερινό αγώνα και καθημερινή μάχη να αλλάζει τη ζωή των πολιτών, όχι μέσα από την επικοινωνία αλλά με πραγματικές λύσεις, με πολιτική, με συζήτηση, αυτό το οποίο μάθαμε από τους πολιτικούς μας προπάτορες και προσπαθούμε να το συνεχίσουμε και σήμερα», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με το αν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ανοικτοί σε διάλογο με τον κ. Κασσελάκη, ο Θανάσης Γλαβίνας υπενθύμισε ότι «εκείνος είναι που δεν θέλει καμία συζήτηση, καθώς στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν εκλεγεί πρόεδρος, τοποθέτησε με προσβλητικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ στον κεντροδεξιό χώρο».

Ως προς τη χρήση, δε, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα του TikTok, τόνισε πως «πρέπει να κάνουμε πολιτική με επικοινωνία και όχι επικοινωνία με πολιτική. Ο κ. Κασσελάκης κάνει ένα πολιτικό σόου το οποίο δεν έχει να κάνει με την πολιτική.

Τα νέα μέσα συμβάλλουν πολύ και είναι αρκετός ο κόσμος που επιζητά πια να ενημερώνεται και να έχει γνώση περί της πολιτικής και των θέσεων των υποψηφίων από τα νέα μέσα. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και προσαρμοζόμαστε και εξελισσόμαστε και εμείς.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε αυτό. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτήν τη μετάβαση με έναν ομαλό και υγιή τρόπο, ώστε πρώτα από όλα να μένει το πολιτικό πρόταγμα και η ουσία της συζήτησης».

Διερωτήθηκε, παράλληλα, «τι θα ακούγαμε από τα ΜΜΕ και δη τα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν στο ΠΑΣΟΚ ερχόταν κάποιος και εκλεγόταν πρόεδρος, για το πολιτικό παρελθόν του οποίου δεν θα ξέραμε πολλά και ο οποίος στο παρελθόν είχε αρθρογραφήσει υπέρ του κ. Μητσοτάκη» και σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια σε όλη την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στον κ. Κασσελάκη».


Πηγή

Leave a Reply