Ο Γιώργος Τσούμας επικεφαλής του Δικτύου για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαίων

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ

Ο Γιώργος Τσούμας, συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξελέγη επικεφαλής του Δικτύου για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY), με ευρεία πλειοψηφία, μετά την συνεδρίαση του Προεδρείου της Ένωσης.

Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που εκλέγεται επικεφαλής του συγκεκριμένου Δικτύου της Ένωσης, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτικό φορέα νεολαίας στον κόσμο. Στόχος της Ένωσης είναι η ενίσχυση της Ειρήνης και την Δημοκρατίας σε περιοχές όπου υποφέρουν από αυταρχικά καθεστώτα ή πολεμικές συρράξεις. Η Ένωση ευελπιστεί μέσα από την επαφή με τις προοδευτικές νεολαίες των συγκεκριμένων περιοχών ανά τον κόσμο, να αποτελέσει ένα ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και λύσεων.

Ταυτόχρονα, η Ένωση μέσα από την λειτουργία του Δικτύου Ειρήνης και Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ένα πολιτικό μανιφέστο ενόψει των ευρωεκλογών του 2024, με έμφαση στην οπτική της ευρωπαϊκής νεολαίας, προτείνοντας ένα πολιτικό πλαίσιο προτάσεων που θα βελτιώσουν το αίσθημα ασφάλειας, τη δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και την ποιότητα ζωής κάθε ευρωπαίου πολίτη.


Πηγή

Leave a Reply