Η Έφη Αχτσιόγλου στις περιοχές που πλημμύρισαν – Δηλώσεις

«Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν ότι έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς καμία κρατική υποστήριξη», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στη Μαγνησία και στην πόλη του Βόλου πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, μεταφέροντάς τους τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές και την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Σε δήλωσή στα ΜΜΕ επισήμανε τις άμεσες ανάγκες για παρεμβάσεις στήριξης των κατοίκων και αποκατάστασης των καταστροφών. Συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Στη Μαγνησία αντιμετωπίσαμε εικόνες απόλυτης καταστροφής. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν ότι έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς καμία κρατική υποστήριξη. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το νερό στην πόλη, εδώ και τρεις μέρες τα σπίτια δεν έχουν νερό και αρχίζουν να δημιουργούνται και προβλήματα δημόσιας υγείας. Οι μανάδες δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πλυθούν, δεν μπορούν να πλύνουν τα σκεύη τους για να μαγειρέψουν. Υπάρχει θέμα τροφοδοσίας στην περιοχή. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με εντελώς πλημμελή αντιπλημμυρικά έργα, με προχειρότητες που έγιναν μία μέρα πριν την καταστροφή. Κανένας σοβαρός σχεδιασμός και καμία σοβαρή επένδυση στις δημόσιες υποδομές. Η ευθύνη αποδίδεται από τους ίδιους τους κατοίκους στην Περιφέρεια, στον Δήμο αλλά και στην πλήρη απουσία της κεντρικής κρατικής διοίκησης, τόσο σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης, όσο και σε ό,τι αφορά μέτρα αντιμετώπισης του συμβάντος και τη μέριμνα αυτή τη στιγμή μετά την καταστροφή που έχει συντελεστεί. Είμαστε στο πλευρό τους και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να μπορέσει να υπάρξει γρήγορη στήριξη των πολιτών και αποκατάσταση των καταστροφών».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply