«Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται σε ένα πολιτικό και όχι επικοινωνιακό, απολίτικο πλαίσιο»

Στην εκπομπή της ΕΡΤNews «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο εμφανίστηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας σχολίασε ότι: «Εμείς δεν κάναμε καμία παρέμβαση σεβόμενοι την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και σήμερα, στις εσωκομματικές αναταραχές, δεν παίρνουμε θέση, γιατί αυτά τα ζητήματα αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, η μονοθεματική κάλυψη της καθημερινότητας του κ. Κασσελάκη όχι ως προς το πολιτικό περιεχόμενο, αλλά ως προς τη lifestyle εκδοχή της, δεν έχει να προσφέρει κάτι. Βλέπουμε τα ίδια μέσα, που κατά καιρούς έγιναν στόχος και κατηγορήθηκαν από στελέχη που στήριξαν με έντονο τρόπο τον κ. Κασσελάκη, σήμερα να τον ακολουθούν κατά πόδας αναζητώντας κάποια δήλωση του και καλύπτοντας το καθημερινό του πρόγραμμα για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική».

Παράλληλα, επισήμανε πώς «τίθενται σοβαρά ερωτήματα σε θέματα όπως οι πλημμύρες, τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό, η ακρίβεια, και δυστυχώς δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Παρά την ανοχή που υπάρχει απέναντι στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις εξελέγη, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ξέρουμε τις πολιτικές του θέσεις. Πρέπει να γίνει αντιπαράθεση σε ένα πολιτικό πλαίσιο, αντί να βλέπουμε ένα απολίτικο και από-ιδεολογικοποιημένο και επικοινωνιακό φαινόμενο».

Αναφορικά με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μέχρι τις ευρωεκλογές, ο Εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε και ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Από το 2015, με σταθερά βήματα, αυξάνουμε διαρκώς τη δύναμή μας. Άλλωστε και η χθεσινή δημοσκόπηση μας δείχνει σε ανοδική τροχιά σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. Συνεπώς, η πολιτική μας, που έχει σταθερά αξιακό και πολιτικό περιεχόμενο, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να επιβραβεύεται στην πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές, με πρώτο σταθμό τις αυτοδιοικητικές εκλογές – για τις οποίες, δυστυχώς θέλω να τονίσω, δεν γίνεται καμία συζήτηση».

Σχετικά με τη χθεσινή νομοθετική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «δεν εξυπηρετεί το πρόβλημα, δεν το λύνει. Είναι παραδοχή της κυβέρνησης ότι αποτελεί ένα μέτρο «εθελοντικό», το οποίο ίσως εφαρμοστεί. Δεν είναι μια σταθερή λύση». Κατόπιν, δήλωσε ότι «εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, με πρώτο τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όσο υπάρχουν τα προβλήματα, , για να δοθούν άμεσα λύσεις. Παράλληλα, ζητάμε ελέγχους στην παραγωγική αλυσίδα -από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή- ώστε να δούμε σε αυτό το μεσοδιάστημα, τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι αυτός που αισχροκερδεί. Ταυτόχρονα, εμπλοκή των φορολογικών αρχών στην όλη διαδικασία για να ισχυροποιήσουμε τους ελέγχους και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και τέλος, την ανάδειξη του  Συνηγόρου του Καταναλωτή σε μια πολύ ισχυρή ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα παρεμβαίνει με σκοπό να ισορροπεί την αγορά και τις τιμές. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τέτοια αύξηση τιμής στο λάδι και σε άλλα προϊόντα, που παράγονται στην Ελλάδα και να μην υπάρχει κανένας έλεγχος ή να μην μπαίνουν πρόστιμα. Τους τελευταίους 3-4 μήνες δεν έχει μπει κανένα πρόστιμο, παρότι η Νέα Δημοκρατία ευαγγελίζεται το αντίθετο».


Πηγή

Leave a Reply