Έχει γίνει το πάθημα, μάθημα;» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β3΄ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Κ.Τ.Ε. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ήδη το σύστημα υποδοχής παράτυπα νεοεισερχομένων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκεται στα όρια του.

Για την κυβέρνηση, διαβάζουμε, πρόκειται για μια συνθήκη πίεσης, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Από τις 15.190 θέσεις φιλοξενίας έχουν καλυφθεί ήδη οι 14.165. Στη δομή της Σάμου, με δυναμικότητα 2.040 θέσεων φιλοξενίας, ταλαιπωρούνται 4.021 άνθρωποι.

Ποια, ακριβώς, κατάσταση είναι ελεγχόμενη;

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δείχνει να καταρρέει και ήδη, παρά τον «δημοσιογραφικό αποκλεισμό», οι πρώτες εικόνες ντροπής βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Από την τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που ασχολήθηκε με το «μεταναστευτικό», δεν βγήκε κάποια είδηση για αλλαγή στο σχεδιασμό ούτε καν για την αποσυμφόρηση των δομών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα συνωστισμού. Μόνο μία γενική αναφορά στις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία με την Τουρκία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται καμία λεπτομέρεια και ιδιαίτερα ο ρόλος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι όροι και τα ανταλλάγματα.

Θυμίζουμε πως η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που ήταν το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέδωσε τα κλειδιά του μεταναστευτικού στον Τούρκο πρόεδρο, είχε ολιγόμηνα αποτελέσματα μείωσης των ροών και κατόπιν οδήγησε σε καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, χάους και ντροπής για τη χώρα μας.

Έχει γίνει το πάθημα, μάθημα;

Θα σταματήσει να κρύβει την κρίση στα νησιά που διογκώνεται και να λάβει δραστικά μέτρα για να την αντιμετωπίσει;


Πηγή

Leave a Reply