Κίνα: Σε 4 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών λόγω κατολίσθησης στη Σιάν

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη, με συνολικά 81 ανθρώπους και 11 οχήματα να συμμετέχουν στην επιχείρηση

Σε τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθησης στην επαρχία Σαανσί στη βορειοδυτική Κίνα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο σήμερα, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή βροχοπτώσεις.

Η κρατική τηλεόραση (CCTV) είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι η κατολίσθηση που έγινε την Παρασκευή στην πόλη Σιάν, ύστερα από σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν δύο θανάτους.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα), φαίνονται σπασμένα δέντρα και φερτά υλικά να συσσωρεύονται κατά μήκος των λασπωμένων δρόμων σε χωριό που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, όπου κατοικίες και υποδομές υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν εντελώς.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης ήταν σε εξέλιξη, με συνολικά 81 ανθρώπους και 11 οχήματα να συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και πολλές φονικές πλημμύρες. Ο απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας από τις 31 Ιουλίου δεν σταματά να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply