Ανδρουλάκης: Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το «Βατερλώ» της σημερινής κυβέρνησης

Από τον πυρόπληκτο Εβρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να συζητηθεί το θέμα των πυρκαγιών και τρόποι αντιμετώπισης τους

«Πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα θωρακίσουμε τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών, κατά την επίσκεψη του σήμερα το πρωί στο Αετοχώρι Έβρου, το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέπτεται την Παλάγια Έβρου, που επίσης έχει πληγεί από την πυρκαγιά, και ακολούθως θα μεταβεί στο συντονιστικό της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο ελληνικός λαός βιώνει μια τραγωδία» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, χάνονται ανθρώπινες ζωές, η χώρα βρίσκεται σε έναν πύρινο κλοιό. Είδαμε να εκκενώνονται σημαντικές υποδομές του κράτους, όπως είναι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε εκρήξεις πυρομαχικών σε ένα στρατόπεδο στην Αγχίαλο. Όλα αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το “Βατερλώ” της σημερινής κυβέρνησης».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να συζητηθεί το θέμα των πυρκαγιών και τρόποι αντιμετώπισης τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

«Είναι αδιανόητο να απαντάμε σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός με σενάρια συνωμοσιολογίας, με δήθεν δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων από το υπουργείο και την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα θωρακίσουμε τη χώρα, βάσει βέλτιστων πρακτικών πρόληψης και σχεδίων πολιτικής προστασίας», είπε ο Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τον ελληνικό λαό σε μια τραγική κατάσταση, να καίγονται τα δάση μας, να υπονομεύεται η ποιότητα ζωής του και να γίνονται ελάχιστα πράγματα. Για αυτό σήμερα έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνει μια προ ημερήσιας συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο στη βάση των σημερινών συνθηκών της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις όλα τα κόμματα, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ευχολόγια. Είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της αποζημίωσης των πυρόπληκτων και άλλων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

«Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουμε χρέος να τους αποζημιώσουμε, ως κράτος. Εμείς πάντα με τη φωνή της λογικής θα αντιμετωπίζουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης και πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων», επισήμανε.

Φωτ. αρχείου

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply