Τριτολογία Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τριτολογία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή

Γιατί το κόστος ενοικίασης καλπάζει σε όλη την Ελλάδα; 

Να το πείτε στον ελληνικό λαό, που πληρώνει υπέρογκα ενοίκια. 

Να το πείτε στους νέους φοιτητές, που θα πάνε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της χώρας και δεν θα μπορούν να βρουν σπίτι. 

Δεν θα μπορούν να στεγάσουν τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή, για να σπουδάσουν. 

Εκεί φτάσαμε. Να κάνουν επιλογές στα μηχανογραφικά τους βάσει της τσέπης της οικογένειας και όχι αυτού που θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους. 

Και μου λέτε για μεταρρυθμίσεις. Ποιο είναι, λοιπόν, το αποτέλεσμά τους;  Να το πείτε σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Και να κλείσω με το θέμα των υποκλοπών.

Ποια ευαισθησία δείξατε; Ποια ευαισθησία; 

Κάναμε εξεταστική επιτροπή, ζητήσαμε να καλέσετε τους επιχειρηματίες Μπίτζιο – Λαβράνο, τον ανιψιό του Πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, αλλά όλη η Νέα Δημοκρατία γίνατε ασπίδα για να μην κληθεί κανείς από αυτούς.

Ποια λοιπόν ευαισθησία; Κάνατε ό,τι μπορούσατε για τη συγκάλυψη. Ευτυχώς που υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την αρμόδια εξεταστική επιτροπή, που έβγαλε ένα πόρισμα το οποίο είναι κόλαφος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. 

Γι’ αυτό μαθήματα σεβασμού των θεσμών, της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση που έχει στιγματιστεί από ένα τέτοιο παγκόσμιο σκάνδαλο, καλό θα είναι να μην κάνει. 

Και σας έθεσα ένα ερώτημα, αλλά δεν μου απαντήσατε.

Μου το γυρνάτε γύρω – γύρω. 

Κατέθεσα μια επιστολή. Εσείς λάβατε, κύριε Χατζηδάκη, τέτοια επιστολή; 

Απλό είναι: Ναι ή όχι; 

Σας ευχαριστώ πολύ.


Πηγή

Leave a Reply