Τουρκικά ΜΜΕ: Μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα εμπόδια που βάζει ο Μπομπ Μενέντες στην αγορά των F-16

Η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο και οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών αποτέλεσαν βασικό θέμα για τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία παρακολουθούν στενά ότι συμβαίνει στην 111 πτέρυγα μάχης και δείχνουν εικόνα από τις εκρήξεις.

Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού A HABER αναφέρθηκε: «Όπως είναι γνωστό συνεχίζονται οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα Προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στη βάση βρίσκονται και μαχητικά F-16. Δεν είναι γνωστό αν τα μαχητικά απογειώθηκαν για να απομακρυνθούν. Λόγω της πυρκαγιάς εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή».

Τουρκικά ΜΜΕ: Δεν φεύγουν τα εμπόδια για τα F-16

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα εμπόδια που βάζει ο Μπομπ Μενέντες στην αγορά των F-16 από την Τουρκία, καθώς όπως γράφουν, Μενέντες εξακολουθεί να εκφράζει την αντίρρησή του και μιλάει και για ανθρώπινα δικαιώματα.

Σοκ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν μείωσε τις επενδύσεις των χωρών του Κόλπου από 100 δισ. δολάρια σε 50

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η προεδρία μιλούσε για επενδύσεις που εξασφάλισε από τις χώρες του κόλπου ύψους 100 δισ. δολάρια, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ερντογάν μείωσε το ποσό στα 50 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά το δελτίο ειδήσεων SOZCU TV αναφέρει: «Η περιοδεία του προέδρου Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου παραμένει στην επικαιρότητα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε αλλά δεν τελείωσαν οι συζητήσεις. Στην αρχή είχαν μιλήσει για επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων. Ενώ ο Ερντογάν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο μίλησε για συμφωνίες επενδύσεων ύψους 50.7 δισ. δολαρίων».

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε χθες: «Οι επισκέψεις μας σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα ήταν αποδοτικές και πετυχημένες. Στην περιοδεία μας υπογράψαμε 13 συμφωνίες επενδύσεων που η αξία τους φτάνει τα 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια».

Hurriyet: Η Τουρκία κατασκεύασε καμικάζι μη επανδρωμένο σκάφος

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά, η εφημερίδα Hurriyet παρουσίασε ένα μη επανδρωμένο σκάφος – καμικάζι, το οποίο όπως αναφέρει, πλήττει τους στόχους με ταχύτητες 60 κόμβων. Αναφέρει επίσης ότι το σκάφος αυτό θα έχει την ιδιότητα να πλέει και υποθαλάσσια.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply