ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες είναι οι προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου 

Η τελική απόφαση φαίνεται ότι θα κρίνει και τον αριθμό των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τέθηκαν κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμμματος. Η τελική απόφαση φαίνεται ότι θα κρίνει και τον αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία.

Ειδικότερα, υπάρχει η βασική εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία μετέφερε η  η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου, για ένα διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου 3 ή 10 Σεπτεμβρίου. 

Υπάρχει παράλληλα η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα, την οποία υποστηρίζει και ο Παύλος Πολάκης, όλα να μετατεθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, (Οκτώβριος) τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν fast track διαδικασίες και αφήνοντας ανοιχτό να θέσουν υποψηφιότητα, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να περνάει γιατί είναι μειοψηφία στα 301 μελή της ΚΕ. 

Ακούστηκε έντονα και η πρόταση του Νίκου Παππά για μικρή μετάθεση της εκλογής του προέδρου, ενδεχομένως μια με δύο εβδομάδες, σε κάθε περίπτωση μέσα στο Σεπτέμβριο, κάτι που θα εξεταστεί την Κυριακή. Αρκετοί το βλέπουν θετικά.

Οι διαδικασίες της ΚΕ ολοκληρώνονται νωρίς την Κυριακή το μεσημέρι. 

Σημειώνεται ότι μετά τις υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του κόμματος, υποψηφιότητα κατέθεσαν επίσης ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply