«Οι πολίτες απαιτούν καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση των κρίσεων»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τη δημοσιογράφο Νίνα Κασιμάτη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας τα πλάνα που απεικόνιζαν τον Γιώργο Πατούλη να διασκεδάζει την ώρα που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε πως «η συμπεριφορά του κ. Πατούλη, του κ. Μηταράκη αλλά και όλων αυτών τους οποίους… έδιωξε ο κ. Μητσοτάκης, δεν σημαίνει ότι έπαψαν να αποτελούν οργανικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία εκφράζουν ή εξέφρασαν κατά έναν τρόπο μια λογική και μια νοοτροπία η οποία επικρατεί στους κόλπους της» και τόνισε:

«Παρευρεθήκαμε και στις κηδείες των πιλότων, επισκεφτήκαμε τις καμένες περιοχές στη Μαγνησία και σε άλλες περιοχές, αντικρίζοντας εικόνες οι οποίες δημιουργούν πολύ σκληρά συναισθήματα. Και παράλληλα βλέπαμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να έχουν στιγμές ανεμελιάς χωρίς καμία συναίσθηση του τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στη χώρα».

Υπογράμμισε, δε, ότι «οι πολίτες απαιτούν από την εκάστοτε κυβέρνηση και από όσους/όσες τους εκπροσωπούν σε οποιονδήποτε θώκο να έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της κοινωνίας».

Χαρακτήρισε, παράλληλα, σοβαρό τραύμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τα όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης, λέγοντας πως «δεν το χωράει ο νους μας πώς δεν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ξέφυγε η φωτιά σε μία περιοχή χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση. Αναμένουμε σήμερα το πόρισμα και τις απαντήσεις».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως «το περίφημο 41% με το οποίο εξελέγη η Κυβέρνηση δεν της δίνει άφεση αμαρτιών. Ίσα-ίσα, της προσθέτει περισσότερες υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Όμως ο βαθμός ανταπόκρισης σε όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας δεν είναι υψηλός. Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάνεις δεν λέει ότι η κλιματική κρίση δεν δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά δεν βλέπουμε την κυβέρνηση να έχει προσαρμοστεί σε αυτά».

Επέκρινε, παράλληλα, την Κυβέρνηση για την έλλειψη πρόληψης, διερωτώμενος «γιατί δεν έκαναν τίποτα, εφόσον είχαμε τα δεδομένα από τον χειμώνα; Υπήρχε πολλή ξηρασία, μειωμένες βροχές και τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιών» και επισήμανε την ανάγκη «να είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη πέρα από την πρόληψη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε και δεν προετοιμάστηκε ο κρατικός μηχανισμός τον οποίο κατηγορούν, ενώ έχουν την ευθύνη της διοίκησής του».

«Έχουμε τη δυνατότητα για καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό επιζητούν οι πολίτες, αυτό επιζητούμε και εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Εδώ λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της δεν τα κατάφεραν καλά. Πράγματι εφόσον ξεσπάσει, είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς. Το ζήτημα είναι να την προλαβαίνουμε σε πολύ αρχικό στάδιο», κατέληξε ο Θανάσης Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply