«Η κλιματική κατάρρευση, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και με υποσχέσεις »

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Νίκο Ρογκάκο, συμμετείχε την Τρίτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Υπό τη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών, η Λαρισαία Βουλευτής εστίασε στους συνανθρώπους μας που βιώνουν την τραγωδία της απώλειας των κόπων μιας ζωής, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που μάχονται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά και στους τετράποδους μικρούς μας φίλους στα πύρινα μέτωπα.

Αναδεικνύοντας το μείζον ζήτημα των αρμοδιοτήτων, η Ε. Λιακούλη τεκμηρίωσε «το μηδενικό παραχθέν αποτέλεσμα της Κυβέρνησης της Ν.Δ., ακριβώς όπως και εκείνης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφορικά με την αποσαφήνιση και αναδιοργάνωση των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης, πρόβλημα που επανέρχεται κάθε φορά σε κάθε διαδοχική κρίση».

«Είναι μοιραίο να το παθαίνουμε αυτό κάθε χρόνο ή η Κυβέρνηση δεν έπραξε κάτι σωστά για να το αποτρέψει;» αναρωτήθηκε ρητορικά η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, υπογραμμίζοντας πως «μίλησαν για ολικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, δεν έγινε. Μίλησαν για ενίσχυση της Πυροσβεστικής, δεν έγινε. Μίλησαν για τον περιβόητο εκσυγχρονισμό του εγχώριου εναέριου συστήματος πυρόσβεσης, δεν έγινε. Ποιο είναι το προληπτικό σχέδιο που εφαρμόστηκε, ενώ γνωρίζαμε εδώ και πολλές μέρες ότι ερχόταν καύσωνας και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες; Πόσο θωρακισμένο είναι το “επιτελικό” σύστημα, ώστε να προνοεί εγκαίρως για να μην βρίσκονται οι πολίτες προ τραγικών τετελεσμένων στο έλεος της κλιματικής κατάρρευσης;».


Πηγή

Leave a Reply