«Κάνουν κακό όσοι ανακινούν για πρώτη φορά προεκλογικά θέμα μουσουλμανικής μειονότητας»

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ1, και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει για τους κομματικούς υποψηφίους στη Θράκη, ο Παναγιώτης Δουδωνής υπογράμμισε ότι: «Με σοφία δεν υπήρχε, τόσα χρόνια, προεκλογική αντιπαράθεση και κομματική κόντρα για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Είναι προφανώς υπόλογοι όσοι έχουν ανακινήσει ένα τέτοιο θέμα σε προεκλογική περίοδο. Το θεωρώ απαράδεκτο. Υπάρχουν ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Επειδή βλέπω δηλώσεις περί του χαρακτήρα της μειονότητας, να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα είναι λυμένο από το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λωζάνης εδώ και 100 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2022 κατατέθηκε στη Βουλή ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για το θεσμό της μουφτείας. Στη συζήτηση στη Βουλή, σε «νεκρό» εκλογικά χρόνο, φάνηκαν ξεκάθαρα οι απόψεις των κομμάτων για το θεσμό της μουφτείας και για ζητήματα που άπτονται της μειονότητας. Στα πρακτικά της συζήτησης φαίνεται ότι ο κ. Φίλης είπε περίπου τα ίδια με αυτά που είπε πριν από 5-6 μέρες. Τον Ιούλιο του 2022, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την πρόταση για τη μεταρρύθμιση του θεσμού της μουφτείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε. Εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορούσαν να αναδειχθούν τα θέματα αυτά. Το να γίνεται η ανακίνηση του θέματος προεκλογικά μόνο κακό κάνει. Όπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πηγαίνει η κ. Μπακογιάννη στη Ροδόπη και να κάνει αυτή την προβληματική δήλωση που θυμίζει πολιτευτή της ΕΡΕ της δεκαετίας του ’60. Δεν κάνει κακό μόνο στη Νέα Δημοκρατία, κάνει κακό στην χώρα και τη μουσουλμανική μειονότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πολιτική και ιδίως στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει τέτοια μεγάλη δυσανεξία στο «συγγνώμη, έκανα λάθος». Υπάρχει η αίσθηση ότι  το 40%-41% είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλα τα σφάλματα για όλα τα αμαρτήματα και βγαίνει πεντακάθαρη η Νέα Δημοκρατία».  

Αναφορικά με τη συζήτηση για τη μείωση των έμμεσων φόρων και εάν ευνοούνται από αυτό το μέτρο οι ασθενέστερες τάξεις, ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε ότι: «Λένε συνεχώς από τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ισπανία απέτυχε με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη. Δείτε το δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου στις 30 Μαΐου, με τίτλο:“Σε χαμηλό 21 μηνών ο πληθωρισμός το Μάιο στην Ισπανία”. 3,2 % και 2,9% ο δομικός πληθωρισμός, το Μάιο. Εάν φέρναμε έναν φοιτητή οικονομικών σπουδών από οπουδήποτε στον κόσμο και του μεταφράζαμε τα όσα έχουν ειπωθεί εδώ, του λέγαμε δηλαδή, ότι εάν μειώσουμε τους έμμεσους φόρους, κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα ευνοηθούν οι πλούσιοι, θα έβαζε τα γέλια. Αυτοί που τα λένε αυτά, βρίσκονται μεταξύ αμάθειας και ημιμάθειας. Αντίθετα, εμείς σε όλα τα ζητήματα ρωτάμε τους πλέον ειδικούς», κατέληξε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 


Πηγή

Leave a Reply