«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα ανατρέψει τις σημερινές παθογένειες»

Στην εκπομπή «Διπλή Ταυτότητα» του Ionian TV και τη δημοσιογράφο Λίνα Μπάστα παραχώρησε συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο μία ισχυρή ολιγαρχία, μία αδύναμη μεσαία τάξη και ένα ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Στις 25 Ιουνίου καλώ τους πολίτες με την επιλογή τους να μην έχουμε μία από τα ίδια, δηλαδή μία αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μία αλαζονική κυβέρνηση. Αυτό θα επιτευχθεί με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα κάνει αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να μην αφήνει το περιθώριο στη Νέα Δημοκρατία να κάνει τα παιχνίδια της, προς όφελος των λίγων και ισχυρών. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα ανατρέψει τις σημερινές παθογένειες»

Για τη δημόσια αντιπαράθεση γύρω από τη Θράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι : «Είναι δυνατόν να έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Σκέρτσος; Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί εκθέτουν την χώρα μας, διεθνώς. Αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγουν και να πουν ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης και να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για τον νέο τρόπο εκλογής του Μουφτή. Είναι τυχοδιωκτισμός να χειρίζεσαι τόσο ευαίσθητα θέματα με τέτοια ελαφρότητα, μόνο για προεκλογικούς σκοπούς».

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομική  πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε : «Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. 50 δισεκατομμύρια νέο χρέος μας φόρτωσε ο κ. Μητσοτάκης. Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 7,4%, σύμφωνα με  τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ και όχι του κ. Σκέρτσου και όσων προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δημοσιονομική πραγματικότητα. Η αγοραστική δύναμη του ελληνικού νοικοκυριού είναι στην τρίτη θέση από το τέλος μέσα στην Ε.Ε., ενώ το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας είναι το μεγαλύτερο από το 2010. Η Νέα Δημοκρατία έφτιαξε μία πλαστή ανάπτυξη, ξοδεύοντας δημόσιους πόρους και θα το βρούμε μπροστά μας, γιατί δεν έχουμε ανταγωνιστική οικονομία», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply