«Το υπόμνημα μας καλύπτει το ενδεχόμενο ο Κασιδιάρης να ασκεί την πραγματική διοίκηση όχι μόνο του κόμματος Έλληνες αλλά και του κόμματος ΕΑΝ»

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ τόνισε ότι : «Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με την οργανωμένη εγκληματικότητα στην χώρα, ένα θέμα το οποίο τείνει επιδεινούμενο. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η δολοφονία του αείμνηστου Καραϊβάζ. Έχει περάσει πολύς καιρός μέχρι σήμερα που φαίνεται να φτάνουμε σε ένα σημείο. Η εύρεση του ηθικού αυτουργού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, γιατί είναι αυτός που έδωσε την εντολή. Η αιτιολογία της δολοφονίας από τον ηθικό αυτουργού έχει ένα περαιτέρω ποινικό αλλά και πραγματικό ενδιαφέρον».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε και στα περιστατικά οργανωμένης εγκληματικής δράσης που λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένα νησιά του τελευταίο διάστημα. «Είναι πολύ σοβαρά όσα συμβαίνουν. Η κυβέρνηση υποτίμησε το ζήτημα και έφτασε στο απροχώρητο. Αυτά που είδαμε με τους ξυλοδαρμούς και έγιναν η αιτία να λάβει το θέμα ευρεία δημοσιότητα είναι πρωτάκουστα. Το ποινικό μας οπλοστάσιο σε σχέση με την οργανωμένη εγκληματική δράση είναι επαρκέστατο γιατί μας βοηθάει να πιάσουμε κάτι το οποίο είναι πάνω από την ηθική αυτουργία. Έχουμε τα νομικά και αστυνομικά εργαλεία. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν μπορεί η χώρα να παραδοθεί στη μαφία.» 

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απαντώντας στον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Σπυρόπουλο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του ανέλαβε πρώτο πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, θύμισε ότι «Τον Οκτώβριο του 2020 η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη που ζήτησε και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την πολιτική ζωή του τόπου και τις εκλογές», ενώ απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπίστη επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε την τροπολογία του, τελευταία στιγμή. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι οι μισοί βουλευτές ότι υπήρχε και δεύτερη τροπολογία και επιχειρηματολογούσαν για την προηγούμενη. Για να καταλάβετε το επίπεδο της οργάνωσης. Εμείς θέσαμε δύο θέματα. Σε επίπεδο αποδείξεων για το κόμμα «Έλληνες» και σε επίπεδο ενδείξεων για το κόμμα «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου. Γιατί θεωρούμε ότι πραγματική ηγεσία μπορεί να ασκεί κάποιος επί περισσοτέρων του ενός κομμάτων, όπως κάποιος μπορεί να έχει παραπάνω από μία εταιρείες. Άρα εμείς θέλουμε να καλύψουμε και το ενδεχόμενο να παριστάνει ο Κασιδιάρης ότι έχει τάχα συγκρουστεί με τον Κανελλόπουλο, να κατεβάζει το κόμμα του για να κοπεί και μετά να λειτουργεί ως πραγματικός ηγέτης του «ΕΑΝ». Αυτό το ενδεχόμενο καλύπτεται μόνο με το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.» Ερωτηθείς για το κλίμα που διαμορφώνεται όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ.Δουδωνής σημείωσε ότι: «Εμείς έχουμε βάλει δύο ξεκάθαρους όρους σε όλους. Ο πρώτος όρος είναι οι προγραμματικές συμφωνίες. Έχουμε θέσει το Πρόγραμμά μας υπόψη των Ελλήνων πολιτών και επιθυμούμε να είναι η βάση οποιασδήποτε συζήτησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι με γνώμονα τον διαμοιρασμό θέσεων και καρεκλών. Ο δεύτερος όρος είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας, δεν μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Είναι δύο πρόσωπα που έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν γιατί έχουν συγκεντρώσει όλη την εξουσία πάνω τους. Ο Μητσοτάκης είχε το «επιτελικό κράτος» που είναι ο τίτλος της αποτυχίας του και ο Τσίπρας είδε τον κολλητό του να καταδικάζεται με 13-0 και τον ξαναέβαλε στα ψηφοδέλτια.» 


Πηγή

Leave a Reply