Φιάσκο Γεωργιάδη με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας…τον τρολάρει το σύμπαν όλο…έξαλλος μαζί του και ο Κυριάκος

Σε μέγα φιάσκο που το χρεώνεται προσωπικά ο ίδιος ο Υπουργός Αναπτύξεως εξελίσσεται η κατάσταση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Την ώρα που κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε προεκλογικές φιέστες με κρατικό χρήμα στο χώρο των ναυπηγείων, οι “Ράμπο” της Ανεξάρτητης Αρχής του ΣΕΠΕ επέβαλαν πρόστιμα και μηνύσεις στην εργοδότρια εταιρεία για μη καταβολή Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους εργαζόμενους. Μάλιστα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους προς το πρόσωπό του, αφού με δική του πρωτοβουλία έχει προσκαλέσει αυτή την Κυριακή 7 Μαϊου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί τα Ναυοηγεία, επίσκεψη που ενδέχεται να αναθεωρηθεί μετά και την τελευταία εξέλιξη. Όπως μας “σφύριξε” πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ “ο Κυριάκος πάει τρένο και δεν θέλει να τον πάρει στο λαιμό του ο Άδωνις τώρα στο τέλος”. Βέβαια το αν θα “αδειάσει” τον Άδωνη ο Κυριάκος την τελευταία στιγμή, θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει χρεωθεί προσωπικά την επιτυχία του εγχειρήματος εξυγίανσης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, αφού σε προγενέστερο χρόνο οι αντιρρήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου για την κεφαλαιακή και διαχειριστική επάρκεια του επενδυτή Πάνου Ξενοκώστα και εκλεκτού του κ. Γεωργιάδη, παρακάμφθηκαν με Πρωθυπουργική παρέμβαση. Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε να παίζει μόνος του “μπαλίτσα” στον τομέα αυτό, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να καραδοκεί για ένα του στραβοπάτημα. Βλέπετε δεν είναι και λίγο ένας επιχειρηματίας δίχως καμία απολύτως τεχνογνωσία στην ναυπήγηση πολεμικών σκαφών και δίχως εμφανή κεφαλαιακή επάρκεια να αναλαμβάνει έργα αυτού του μεγέθους που είναι μείζονος εθνικής σημασίας.

Σήμερα τοποθετήθηκε και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας επί του θέματος, δηλώνοντας ότι “δεν πνέει ούριος άνεμος στα ναυπηγεία Ελευσίνας”. Μάλιστα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, “απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα ναυπηγεία Ελευσίνας και των τεχνικών κλιμακίων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Η Συνομοσπονδία, στηρίζει και υποστηρίζει κάθε οργάνωση μέλος της, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους δουλειάς”.

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη στη ΓΣΕΕ ήρθε με τιτίβισμα μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter, όπου λίγο πολύ ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι οφειλές περιλαμβάνονται στο σχέδιο εξυγίανσης. Μάλιστα στόλισε και με διάφορα “γαλλικά” τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, τον οποίο αποκάλεσε πολέμιο του σχεδίου εξυγίανσης. Συνήγορος δε υπεράσπισης του Υπουργού ανέλαβε στα social media και ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος στο τελευταίο συνέδριο κατηγορήθηκε εμμέσως για τη σχέση του με τον κ. Ξενοκώστα, αφού “δικός του άνθρωπος” τον οποίο προόριζε για επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, αποπέμφθηκε από σύνεδρος της ΓΣΕΕ με συντριπτική πλειοψηφία καθώς πιάστηκε “με τη γίδα στην πλάτη” να απασχολείται με αντιμισθία στη δούλεψη του κ. Ξενοκώστα. 

Πάντως οι παρεμβάσεις του κ. Κιουτσούκη ουδόλως συγκινούν το Πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό λόγω των ανοίκειων επιθέσεων και προσωπικών χαρακτηρισμών που του αποδίδουν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου στο παρελθόν. Οπότε ο Άδωνις αν είναι έξυπνος (που είναι) θα πρέπει…να στρίβει δρόμο όπου ακούει το όνομα Νίκος Κιουτσούκης.

Η πραγματική όμως είδηση βγήκε από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος στο ως άνω twitt δήλωσε ότι μπορεί το σχέδιο εξυγίανσης να μην επικυρωθεί από το δικαστήριο και εξ αυτού του λόγου δεν ρισκάρει εκ των προτέρων χρήματα ο κ. Ξενοκώστας για τα Ναυπηγεία. Αν αυτό δεν είναι ομολογία ήττας, τότε τι είναι; Όπως και να ‘χει ο Υπουργός άθελα του επιβεβαίωσε το ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τα νομικά κενά και τους νομικούς “ακροβατισμούς” που επιχειρούσε ο Υπουργός με το επίμαχο νομοσχέδιο.

σ.σ. Είχε δίκιο ο κύριος Υπουργός Αναπτύξεως που επέμενε να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ως συνένοχοι προφανώς) όλα τα κόμματα. Βλέπετε αύριο μεθαύριο δεν ξέρει τι του ξημερώνει του ανθρώπου…τόσα ειδικά δικαστήρια καραδοκούν…

Leave a Reply