Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο οι συνεργοί των συλληφθέντων – Τι θα πουν στον ανακριτή

Η σύλληψη των δύο είναι μόνο η αρχή, λένε πηγές της ΕΛΑΣ – Στον «εντολέα» επικεντρώνεται η έρευνα των αστυνομικών – Οι δράστες σκόπευαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου την προηγουμένη της δολοφονίας

Του Μάκη Συνοδινού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο.

Οι δύο συλλήψεις του 40χρονου και του 48χρονου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία, είναι μόνο η αρχή υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, που κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να συλλέξουν στοιχεία και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο δηλαδή που έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου.

Τρεις ακόμη ύποπτοι που αναφέρονται στη δικογραφία, ο ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος στις φυλακές, φαίνεται πως μέχρι στιγμής συνθέτουν το παζλ της ομάδας που υπέγραψε και εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, που από τα χέρια τους έχουν περάσει υποθέσεις εκβιασμών, μαφίας και νονών της νύχτας, εικάζουν -από την πρώτη στιγμή- πως ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων είναι ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο συλληφθέντες, που την Τετάρτη θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, θα δηλώσουν αθώοι, ενώ θα υποστηρίξουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ωστόσο τα στοιχεία που αναφέρονται στη δικογραφία εις βάρος τους είναι πολλά και οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιασμών και της ασφαλείας είναι βέβαιοι πως έχουν «δέσει» την υπόθεση.

Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ραντεβού θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ το είχαν στήσει και την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας, αλλά κάτι «χάλασε» και αποχώρησαν. Έτσι στις 9 Απριλίου -ημέρα της δολοφονίας- είχαν πάρει θέσεις περίπου 1 ώρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη άφιξη του Γιώργου Καραϊβάζ στο σπίτι του, ώστε να είναι σίγουροι πως θα πετύχουν τον στόχο τους κατά συνέπεια θα εκπλήρωναν το συμβόλαιο θανάτου.

Το γεγονός αυτό που δύο συνεχόμενες ημέρες η μηχανή Beverly, που αναβάτης ήταν ο εκτελεστής και το λευκό βαν που οδηγούσε ο συνεργός του, βρίσκονταν στην περιοχή λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του δημοσιογράφου, είναι αυτό που τους «έκαψε».

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το αν τα δυο αδέρφια που συνελήφθησαν έχουν συμμετάσχει και σε άλλες μαφιόζικες εκτελέσεις.

Ήδη οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, εκτός από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός πυγμάχου, ενώ από την ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε ποιο βαθμό, σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες στα Βριλήσσια και στον Γέρακα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply