«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση συνεργασίας να είναι πλατφόρμα πολιτικής επιβίωσης αποτυχημένων πρωθυπουργών»

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε ότι «δεν είναι δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές για να είναι διπλές. Έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση», τονίζοντας πως πλανάται «όποιος βιάζεται να διαμορφώσει από τώρα συσχετισμούς, να αθροίσει πολιτικές δυνάμεις και να βαφτίσει πολιτικά πρόσωπα πρωθυπουργούς και υπουργούς πριν εκφράσει ο λαός τη βούλησή του».

Επανέλαβε ότι μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «είναι ξεκάθαρο. Δώστε μας την εντολή μέσα από ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις πραγματικά προοδευτικές και πρόσωπα κοινής αποδοχής» και εξήγησε πως «κανένας δεν μπορεί να επιβάλει ούτε πολιτικές ούτε πρόσωπα. Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που θα έχουμε εμείς στα χέρια μας, θα ανοίξουμε τον πραγματικό ειλικρινή διάλογο για συνεργασία.

Αυτός είναι ένας ευρωπαϊκός τρόπος πολιτικής. Και αυτό δεν είναι απλά αλλαγή δημοσίων πολιτικών και προσώπων, αλλά αλλαγή παραδείγματος. Να πάψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους. Οι συνεργασίες υπάρχουν στο 85% των ευρωπαϊκών κρατών και δεν είναι όλα με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος».

«Έχουμε μάθει να έχουμε ένα πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο με πρωθυπουργό παντοδύναμο όπως φάνηκε τα τελευταία χρόνια, με τις εξελίξεις στο κράτος δικαίου και στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος τα παντοδύναμα πρωθυπουργοκεντρικά μοντέλα χωρίς έλεγχο. 

Η συνεργασία δεν είναι απλό άθροισμα βουλευτικών εδρών, ούτε μοίρασμα υπουργείων. Είναι συμφωνία προγραμμάτων και προσώπων. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση συνεργασίας να είναι πλατφόρμα πολιτικής επιβίωσης αποτυχημένων πρωθυπουργών», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε:

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πριν από πολλά χρόνια ως ένας νέος πολιτικός επαναστάτης που θα άλλαζε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τελικά αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αλλάξει, άτεχνα και αναποτελεσματικά, το κόμμα του σε ΠΑΣΟΚ. Ε, τι να κάνουμε, το ΠΑΣΟΚ δεν αντιγράφεται. Λυπάμαι πολύ».


Πηγή

Leave a Reply