Ρυθμός Επικαιρότας 10.04.2023 – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ν. Ανδρουλάκης: Χρέος μας να στηρίξουμε την ισχυρή παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αγίους Τόπους

Κατ’ ιδίαν συνάντηση σε θερμό κλίμα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ στα Ιεροσόλυμα. «Μακαριώτατε, είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας, σήμερα να εορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων μαζί σας. Είμαι εδώ γιατί έχω και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας για να υπάρχει ισχυρή παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αγίους Τόπους». Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους τους απανταχού Χριστιανούς, με την ελπίδα το Αναστάσιμο Φως φέτος να φέρει ειρήνη, ευημερία, απέναντι στον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και την κοινωνική αδικία».

Περισσότερα ΕΔΩ

Κόμμα Κασιδιάρη: Δεν θα επιτρέψουμε στον φασισμό και τον νεοναζισμό να επιστρέψουν στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη άμυνας της Δημοκρατίας απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Στα δύο χρόνια όμως, που μεσολάβησαν από τη δικαστική απόφαση, τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ; Παρακολουθούσε αδρανής τον κ. Κασιδιάρη να κάνει δωρεάν προεκλογική καμπάνια μέσα από τις φυλακές μέσω social media. Για αυτό και, όταν πια ήρθε καθυστερημένα η διάταξη για τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος, καταθέσαμε τα προτάσεις μας, οδηγώντας σε ουσιαστικές και νομοτεχνικές βελτιώσεις. Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις και η νέα, μονομερής και πρόχειρη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα χρειαζόταν. Ενώ αν δεν είχε δεκτή η βελτίωση για την πραγματική ηγεσία, ο κ. Κανελλόπουλος θα ήταν μία «μπροστάντζα’, ένα παρένθετο πρόσωπο, πίσω από το οποίο θα κρύβονταν όλοι οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης διαβούλευση. Για εμάς, είναι καθαρό πως πρέπει να υπάρξει κάθε θεσμικό μέσο ώστε το ψευδο-κομματικό κέλυφος που καλύπτει αυτήν τη στιγμή μία καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση να μην βρει τον δρόμο προς τη Βουλή. Δεν θα επιτρέψουμε εμείς, η δημοκρατική παράταξη, που αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια κόντρα στον φασισμό και τον νεοναζισμό, να επιστρέψει αυτό το μόρφωμα στο Κοινοβούλιο.

Περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Οικονομία: Γολγοθάς δίχως τέλος για τους καταναλωτές

Η συσσωρευμένη ακρίβεια, που δοκιμάζει από το τέλος του 2021 την αντοχή των καταναλωτών συνεχίζει την ανοδική της πορεία, έστω και με χαμηλότερο ρυθμό αύξησης τον μήνα Μάρτιο. Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων κατά 14,3% και πάνω από 10% σε άλλα βασικά είδη, αποδεικνύουν ότι, παρά τις φιέστες και τα ευφάνταστα «καλάθια» των περιφερόμενων υπουργών, ο Γολγοθάς του καταναλωτή δεν έχει τέλος. Εφέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού έχει αυξηθεί κατά 10% ως 20%. Μόλις πέντε πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα έχουν επιβληθεί τους τελευταίους πολλούς μήνες. Η ακρίβεια έχει επιφέρει περιορισμό της κατανάλωσης βασικών αγαθών και έχει αλλάξει τα καταναλωτικά πρότυπα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις κερδοσκοπούν εις βάρος των συρρικνωμένων εισοδημάτων των νοικοκυριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 4-5 σουπερμάρκετ ελέγχουν το 80% της αγοράς και αυτό δημιουργεί ολιγοπωλειακό αποτέλεσμα. Ο πληθωρισμός, οι αυξημένοι φόροι κατανάλωσης, οι τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και οι απαγορευτικές δόσεων των στεγαστικών δανείων, πλήττουν το οικογενειακό εισόδημα. Οι ανισότητες διευρύνονται, με κυριότερα θύματα φυσικά τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντί ουσιαστικών μέτρων εισπράττουν τη χλεύη των κυβερνητικών στελεχών. Ο δείκτης του κινδύνου φτώχειας από 17,7 το 2019 πήγε στο 19,5 το 2022, όπως και ο δείκτης ανισότητας Gini ανέβηκε κατά 1 μονάδα. Η κυβερνητική ανικανότητα κατάφερε το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων, σε όρους αγοραστικής δύναμης, να είναι τρίτο από το τέλος στην Ε.Ε. Οι αδιέξοδες κυβερνητικές επιλογές στερούν κάθε προοπτική από τους Έλληνες πολίτες. Για αυτό, ολοένα και περισσότεροι συσπειρώνονται στο αίτημα της αλλαγής και στην προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Υποψηφιότητα Αντώναρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καραμανλική πτέρυγα

Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στα οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τους καλούμε να ρωτήσουν το νέο τους υποψήφιο ποιος πτώχευσε τη χώρα, δεδομένου ότι ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Ποιος παρέδωσε τα υπέρογκα ελλείμματα, το υπέρογκο δημόσιο χρέος; Και κάποια στιγμή να αποφασίσουν και στον ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το αφήγημά τους. Διότι αποδεικνύεται τελικά ότι όχι μόνο δεν αισθάνονται αμήχανα με την καραμανλική πτέρυγα, αλλά πολύ αρμονικά επενδύουν στους πιο επώνυμους εκφραστές της.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ναυάγιο Ζακύνθου: Μια κυβέρνηση «στο παρά πέντε»

Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσφιλή της τακτική των αποφάσεων στο «παρά πέντε». Έτσι, ανακοίνωσε εχθές το κλείσιμο του «Ναυαγίου της Ζακύνθου». Είναι απολύτως προφανές και αποδεκτό από όλους ότι στην ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση. Εξίσου προφανές είναι όμως πως τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση είναι πολλά. Πρώτον, η αυτοψία έγινε την 8η Μαρτίου 2023 και όχι με το τέλος της περασμένης τουριστικής περιόδου, ώστε να σχηματιστεί εικόνα της κατάστασης, να ληφθούν μέτρα και η απόδοσή τους να αξιολογηθεί τώρα. Η έγνοια όμως για την τοπική κοινωνία δεν περισσεύει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι απέγινε η Επιτροπή Διαχείρισης του Ναυαγίου, που έφτιαξε ο κ. Κικίλιας και, όπως τα ίδια τα μέλη της επιτροπής καταγγέλλουν, την αγνόησε επιδεικτικά. Έχουν, μάλιστα, καταγγείλει πως από τα τέλη Νοεμβρίου είχε ληφθεί απόφαση ανάθεσης των έργων που θα γίνονταν στο πάνω μέρος του Ναυαγίου. «Από τότε μέχρι σήμερα δεν προχώρησε με ευθύνη του Υπουργείου καμία ανάθεση μελέτης, καμία πληρωμή μελέτης και κάθε φορά που επικοινωνούσαμε, μας έλεγαν “θα δούμε αύριο… θα σας απαντήσουμε μεθαύριο”». Τρίτον, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την κατάσταση στην παραλία; Η απάντηση θα πρέπει όμως να είναι συγκεκριμένη, αναφέροντας είδος και στόχευση έργων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Εδώ όμως δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε οι εμπλεκόμενοι. Η εκλεγμένη με τη ΝΔ περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υποστηρίζει πως «το Ναυάγιο πρέπει και μπορεί να είναι επισκέψιμο». Μέμφεται δε, τους Υπουργούς Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για ασαφή μέτρα και χρονοδιάγραμμα και ζήτα διευκρινιστική εγκύκλιο. Πέμπτο, υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας οδηγία συνεχούς επόπτευσης της περιοχής για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εισέλθουν πλωτά μέσα; Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αγνοεί την τοπική κοινωνία και δημιουργεί αδιέξοδα, είναι όμως μια από τις τελευταίες, στις 21 Μάϊου, μαζί, τα αλλάζουμε όλα.

Περισσότερα ΕΔΩ


Πηγή

Leave a Reply