«Πρέπει οι πολίτες να νιώσουν ότι το πολιτικό σύστημα είναι ενωμένο απέναντι σε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν προσκεκλημένος χθες στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για το κόμμα Κασιδιάρη υπογράμμισε: «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να κινηθεί ενιαία. Πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία από κάθε εγκληματική οργάνωση, που ενδύεται τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Είπαμε ότι το θέμα πρέπει να πάει στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, γιατί είναι ο μείζων σχηματισμός και επειδή είναι μία κρίση ιδιαίτερης βαρύτητας. Εάν δεν ήταν λάθος της κυβέρνησης ότι πήγε στο Α1 τμήμα και δεν πήγε στην Ολομέλεια, γιατί τώρα το αλλάζει; Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε δύο χωριστές τροπολογίες. Πρέπει οι νέοι που μας βλέπουν να νιώσουν ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα».

Όσον αφορά στις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε: «Πριν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Καραμανλή είχαν κάνει εκδήλωση στην οποία ισχυρίζονταν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους και θα τα λύσουν. Μία εβδομάδα πριν γίνει το τραγικό δυστύχημα, ο κ. Καραμανλής είχε βγει στη Βουλή και είχε πει ότι διασφαλίζει την ασφάλεια των Σιδηροδρόμων. Δεν υπάρχει χώρα του κόσμου, στην οποία δεν θα προέκυπτε υποκειμενική πολιτική ευθύνη. Στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες οφείλουμε την αλήθεια. Ο σταθμάρχης είναι κομματικό ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ψάξει ο Πρωθυπουργός ποιο είναι το κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που το έκανε; Στην πραγματικότητα, έφταιγε ένα ολόκληρο σύστημα και κυρίως η Σύμβαση 717 που είχε πάρει τόσες παρατάσεις και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας και δεν οδήγησε πουθενά».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμμετοχή του κ.Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είναι τρόπος εκφοράς του πολιτικού λόγου αυτός, ούτε οι απειλές προγραφών κατά δημοσιογράφων και δικαστικών», ενώ για την παρουσία του κ. Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε τον βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Έχετε μιλήσει με τον κ.Αντώναρο για το ποιος χρεοκόπησε την χώρα το 2009, ποιος παρέδωσε τα υπέρογκα ελλείμματα, το υπέρογκο δημόσιο χρέος;»

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Παναγιώτης Δουδωνής σημείωσε ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού έχει ανέβει φέτος κατά 10% έως 20%. «Σύμφωνα με την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η τιμή των επεξεργασμένων τροφίμων αυξήθηκε κατά 9,5% ενώ στην Ε.Ε. κατά 8,5%. του ψωμιού κατά 14%, των ελαίων 20%, του κρέατος 13%. Ταυτοχρόνως, μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Υπάρχουν 4-5 σουπερμάρκετ που ελέγχουν το 80% της αγοράς και αυτό δημιουργεί ολιγοπωλειακό αποτέλεσμα . Ο δείκτης του κινδύνου φτώχειας από 17,7 το 2019 πήγε στο 19,5 το 2022, όπως και ο δείκτης ανισότητας Gini ανέβηκε κατά 1 μονάδα».

Σχολιάζοντας, τέλος,  τα μετεκλογικά σενάρια, σημείωσε : «Εμείς δεν θέλουμε να συρθεί η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές, είναι προσβλητικό για τους πολίτες, γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση, με προγραμματική συμφωνία. Μετά θα επιλέξουμε το πρόσωπο, ως αποτέλεσμα συναίνεσης. Θα ήταν προσβλητικό για ένα εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο να ξεκινήσουμε μία ονοματολογία. Δεν υπάρχει κανένας συνταγματικός κανόνας στον κόσμο που να λέει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος επί μη αυτοδυναμίας είναι και Πρωθυπουργός».


Πηγή

Leave a Reply