Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Νικόλαο Ηλιόπουλο και τον Γραμματέα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Βασίλειο Δημούδη.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το άρθρο 74 του νόμου 4982/2022 για την πρόβλεψη μη απαιτούμενης άδειας άσκησης επαγγέλματος σε μηχανήματα έργου και οι συνέπειες της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται αφορούν τόσο την αφαίρεση επαγγελματικού προσόντος και την υποβάθμιση των χειριστών μηχανημάτων έργων σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη όσο και την υγεία και την ασφάλειά τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων για την  έμπρακτη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη θεσμοθέτηση  – με το άρθρο 74 του ν. 4982/2022 – ενός πλαισίου εργασίας χωρίς κανόνες, με ξεκάθαρο στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών με φθηνό εργατικό δυναμικό, την ώρα που τα εργατικά ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και  θανάτους, να  έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας. 


Πηγή

Leave a Reply