Πτώση Phantom F-4: «Χτενίζουν» στεριά και θάλασσα για τον κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη

Στο σημείο της συντριβής θα φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναυτίλος»  που ουσιαστικά θα «σκανάρει» τον βυθό – Ερευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου στο σημείο της συντριβής είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα και εκεί δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη κατάδυση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε ένα υποβρύχιο drone, το οποίο, όμως μπορεί να καταδυθεί μόνο μέχρι τα 100 μέτρα. 

ερευνες

Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος» το οποίος διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό ώστε να «σκανάρει» τον βυθό της θάλασσας και να μπορέσει να εντοπίσει το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες πραγματοποιηθήκαν έρευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας μήπως εντοπίσουν τον κυβερνήτη ή κάποια τμήματα του αεροσκάφους, χωρίς και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

ευρευνες

Βίντεο-φωτογραφίες, Χρήστος Στρατουλάκος

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply