Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη Αθηνών οι προσκεκλημένοι

Παρουσία πολιτικών προσώπων και φίλων της οικογένειας τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη.

οικογένεια

Μάλιστα, κάποιοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Παύλου, πρωτότοκου γιου τού Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στην Μητρόπολη όλη η οικογένεια του τέως, ενώ νωρίτερα είχαν καταφτάσει οι επίσημοι καλεσμένοι.

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Σοφία

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσαν το παρών η αδελφή τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, η Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής θα ακολουθήσει καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως.

Μνημόσυνο Τέως

Λίγος κόσμος βρέθηκε στα πέριξ της Μητρόπολης, ενώ η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον ναό.

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Μνημόσυνο Τέως

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply