Επίσκεψη Τομέων Εθελοντισμού και Κοινωνικής Συνοχής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Γηροκομείο Αθηνών

Επίσκεψη Τομέων Εθελοντισμού και Κοινωνικής Συνοχής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Γηροκομείο Αθηνών

Την ολόπλευρη υποστήριξη  στις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενη από την Γραμματέα του Τομέα Κοινωνικής  Συνοχής, Ένταξης & Πρόνοιας  Έφη Μπέκου, την Αναπλ. Γραμματέα του εν λόγω τομέα Πόπη Γιαννοπούλου, την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Κατερίνα Λάσπα και την  Αναπλ. Γραμματέα   Εβίνα Τσατσάνη, που επισκέφτηκε το ιστορικό Ίδρυμα. 

Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης που κατάρτισε η νέα διοίκηση, που χαίρει της ομόφωνης αποδοχής του Δ.Σ. Δήμου Αθηναίων, την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων χρεών από την κληρονομημένη κακοδιαχείριση, την ανάγκη αξιοποίησης της μεγάλης περιουσίας του Ιδρύματος, που θα δώσει τη δυνατότητα εντυπωσιακής αύξησης της δυναμικότητάς του, μέχρι και εξαπλασιασμού φιλοξενίας,  καθώς και την ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων ημερήσιας, δημιουργικής απασχόλησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής   ζήτησε από τη Διοίκηση προτάσεις για τους τρόπους ουσιαστικής συνδρομής  με πολιτικές μας πρωτοβουλίες, ως προς την ανάγκη νέων νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της ανάπτυξης της δομής , όπως με συνέπεια πράξαμε  ως σήμερα, και με το νόμο περί εξυγίανσης των ιδρυμάτων του  2014 αλλά και με αλλεπάλληλες ερωτήσεις -επερωτήσεις, που κατέθετε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα  μέχρι πρόσφατα στη Βουλή, για  την τύχη του ιδρύματος. 

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι περαιτέρω κινητοποίησης των αρμόδιων υπουργείων καθώς και χορηγών, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Οι Τομείς Εθελοντισμού και Κοινωνικής Συνοχής δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση με εθελοντές των δράσεων του Γηροκομείου καθώς  και για την προσφορά σε απαραίτητα είδη για την υποστήριξη της ομαλής, καθημερινής διαβίωσης των φιλοξενούμενων.

«Η επίσκεψή μας  αυτή, δεδομένου ότι συνέπεσε με τον απόηχο των δραματικών εξελίξεων με τους εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους  σε ιδιωτικό γηροκομείο του Κορυδαλλού, έδωσε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την πρόταση της Διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών να τους φιλοξενήσει, όταν ολοκληρωθεί η επείγουσα ιατρική θεραπεία τους και αποκατάσταση» επισημάνθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην πολιτική πρόταση του Κινήματος για ισχυρό κοινωνικό κράτος, με έμφαση στις σύγχρονες  δομές κοινωνικής φροντίδας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων μορφών υποστηριζόμενης διαβίωσης, βοήθειας κατ’ οίκον και ενίσχυσης της κοινωνικής συμπεριφοράς αλληλεγγύης των πολιτών, των οικογενειών και της τοπικής κοινότητας, ώστε κανείς  να μη βρίσκεται αποκλεισμένος και μόνος, σε οποιοδήποτε  στάδιο στης ζωής του. 


Πηγή

Leave a Reply