«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν εξίσου την Ελλάδα και τους θεσμούς»

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στο κανάλι ΟΡΕΝ και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη επισήμανε ότι οι πολίτες ψάχνουν μία εναλλακτική στην τοξική σύγκρουση και τις αλληλοκατηγορίες Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να παραφράσουμε τον Κ. Π. Καβάφη: Βλάπτουν και οι δύο εξίσου την Ελλάδα. Και πρέπει να βρεθεί ένας τρίτος. Αυτός ο τρίτος είμαστε εμείς. Κανείς εκ των Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερασπίζεται κάτι καλό. Ο ένας αποκαλεί τον άλλον “άθλιο”, περί αυτού πρόκειται. Να σας παραθέσω το επίπεδο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή: “Είσαι Ρανταπλάν”. “Είσαι λαδέμπορας και μαυραγορίτης”. Έτσι έχετε κάνει το κοινοβούλιο. Βρίσκεστε σε μία σύγκρουση στη λογική ποιος είναι ο χειρότερος, ποιος έχει κάνει περισσότερο κακό στην χώρα, ποιος έχει πλήξει περισσότερο τους θεσμούς. Έχετε και οι δύο δίκιο. Έχετε κάνει και οι δυο πολύ κακό στους θεσμούς».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε το σοβαρό και θεσμικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το θέμα των παρακολουθήσεων, υπενθυμίζοντας πως αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο των αποκαλύψεων , είναι γιατί το κόμμα μας και ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν χειριστήκαμε ως ιδιωτικό το θέμα της παράνομης παρακολούθησης του Προέδρου μας.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί παράνομα και στο αφτί όπως του ζητούσαν κυβερνητικά στελέχη. Δεν ακολούθησε μία αντιθεσμική διαδικασία».  

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως Συνταγματολόγος σας λέω ότι στη νομική κοινότητα όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Ράμμος έχει υπηρετήσει υποδειγματικά επί σαράντα χρόνια το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και τώρα την ΑΔΑΕ. Όχι , λοιπόν, σε δολοφονίες χαρακτήρων. Αν κάποιοι στην Κυβέρνηση θέλουν να μην λειτουργούν οι θεσμοί να μην λειτουργεί η Βουλή, να μην λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές, να το πουν ευθέως».


Πηγή

Leave a Reply