Δήλωση Δ. Μπιάγκη – Ν. Παπανικόλα «για την αναγνώριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. της Κρήτης… ως νησί»

Κοινή Ανακοίνωση Υπευθύνου Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής &Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, και Γραμματέα Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νικηφόρου Παπανικόλα «για την αναγνώριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. της Κρήτης… ως νησί»

“…Η Κρήτη και θεσμικά πλέον, αναγνωρίστηκε ως νησί, μέσα από το νέο πλαίσιο του ν.4770/21 για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο…”. Αυτό έγραψε, σε ανάρτησή του στο facebook ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Μανώλης Κουτουλάκης. Προφανώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο προϊστάμενός του υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς και άλλοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. με καταγωγή από τη μεγαλόνησο θα μπορούν να αισθάνονται και αυτοί και θεσμικά πλέον… νησιώτες.

Η παραπάνω δήλωση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με απαξίωση ή ως μία ακόμη φαιδρότητα από πλευράς στελέχους της σημερινής κυβέρνησης, αν αφενός δεν προερχόταν από το άμεσα υπεύθυνο κυβερνητικό στέλεχος για τη χάραξη της εθνικής νησιωτικής στρατηγικής και αφετέρου δεν έθιγε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την νησιωτική συνοχή και τα εθνικά μας συμφέροντα, προσβάλλοντας ευθέως και τον Κρητικό λαό στο σύνολό του. Η όποια δε αναφορά για κυβερνητικό έργο σε επίπεδο νησιωτικής πολιτικής, ειδικότερα με την επίκληση του νόμου 4770/21, μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί πλέον, καθώς 2 χρόνια από την ψήφισή του και σχεδόν μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. ούτε καν οι προβλεπόμενες από αυτόν υπουργικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη εκδοθεί ενώ ακόμη και οι ελλιπείς και αποσπασματικές δήθεν νησιωτικές πολιτικές της κυβέρνησης παραμένουν ακόμη εξαγγελίες. 

Την αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ., ιδιαίτερα στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής την γνωρίζουν οι δικαιούχοι του μεταφορικού ισοδυνάμου που συστηματικά απαξιώνεται από την κυβέρνηση, τη γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών τη χώρας που φυσικά δεν περιμένουν από την Ελληνική Πολιτεία να τους αναγνωρίσει και θεσμικά … ως νησιώτες, αλλά αναμένουν το αυτονόητο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να εγγυηθεί. Δικαιούνται οι νησιώτες μας την εφαρμογή των αυτονόητων πολιτικών για την άρση των περιορισμών της νησιωτικότητας, για την παροχή ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας, για την νησιωτική κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή. Όλα όσα δηλαδή εφάρμοσε για πρώτη φορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως κυβέρνηση, όλα όσα συνεχίζει και σήμερα να διεκδικεί για το μέλλον των νησιών μας, για την Ελλάδα.


Πηγή

Leave a Reply