Νέο παραλήρημα Τσελίκ: «Βολές εναντίον Μητσοτάκη, ΑΓΕΕΘΑ, υπουργών

Ξανά η… κασέτα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την ιστορία της Τουρκίας και το «θα έρθω μία νύχτα ξαφνικά» από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (του Ερντογάν δηλαδή), Ομέρ Τσελίκ, εκτοξεύοντας κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον των πάντων στην Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπουργούς στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε το «θα έρθω μία νύχτα ξαφνικά» και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας και αναφέρθηκε -για πολλοστή φορά- στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε: 

«Πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα που έχουν έναν αρχηχό ΓΕΕΘΑ που μιλάει με τέτοια ψυχολογία εφήβου και κάνει παιδικές δηλώσεις.

Όσοι όμως στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας η του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Απευθύνονται και κάνουν σοου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό.

Είναι παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών και είναι ενάντια στις Συνθήκες. Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει “μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών”.

Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλων χωρών, και ο αρχηγός ΓEΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών.

Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση.

Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας.

Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία. Αν μπείτε σε επιθετική στάση απέναντι μας και όταν προσπαθείτε να δείξετε επιθετική συμπεριφορά, τότε θα αλλάξει το “λογισμικό” και θα ξεκινήσει αυτό του “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply