Μήνυμα Χαράς Κεφαλίδου για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

Μήνυμα της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

«Σεβασμιότατε κ. Δωρόθεε, δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές μου για την εκλογή και ανάδειξή σας ως ποιμενάρχη και Μητροπολίτη Δράμας.

Σε μια  ζοφερή εποχή  που ένας πόλεμος με διάρκεια αναπάντεχη συνεχίζεται κοντά μας, έχοντας ανατρέψει  βεβαιότητες και δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και μόνο λίγα από τα αποτελέσματά του στις ζωές των ανθρώπων έχουμε ήδη βιώσει, η εκκλησία, όπως πάντα, είναι το ασφαλές καταφύγιο, το στέρεο έδαφος ελπίδας και σταθερότητας των ανθρώπων. Σε αυτή την δυστοπική εποχή ανακατατάξεων και κρίσης αξιών, ο δικός σας ρόλος γίνεται ακόμη πιο απαιτητικός. Είστε εσείς που θα κρατήσετε την κοινωνία από την απελπισία, τον φόβο και την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Ο ψυχικός σας πλούτος, η πνευματική σας ενάργεια,  η άοκνη στάση ζωής και το σπουδαίο έργο σας, κυρίως δίπλα στους νέους που για χρόνια υπηρετήσατε με πραότητα σωφροσύνη και αγάπη, καθοδηγώντας και προσφέροντας γνώση, ενδιαφέρον και προοπτική για τη ζωή τους, εύχομαι να σας προσφέρουν τη δύναμη για το εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο που αναλαμβάνετε σε έναν τόπο που γνωρίζετε και αισθάνεστε τον σφυγμό του, την αγωνία και τις προσδοκίες του για το αύριο.

Σε αυτή την εποχή της αμφισβήτησης, η Ορθόδοξη Εκκλησία και το μεγαλείο της χριστιανικής πίστης αναδεικνύονται μέσα από το έργο και τη δράση άξιων ποιμεναρχών, όπου η μόρφωση, η ευρυμάθεια, η προσωπική πορεία δίπλα στον άνθρωπο και στάση ζωής αποτελούν τον φωτεινό φάρο  για τους πιστούς και το ορθόδοξο ποίμνιο.

Σας εύχομαι ολόψυχα, να επιτελέσετε επιτυχώς το θεάρεστο έργο που αναλαμβάνετε, να έχετε μία επιτυχή και γόνιμη θητεία και μακροημέρευση στη Μητρόπολη Δράμας».


Πηγή

Leave a Reply