«Η κοινωνία συνθλίβεται στις “μυλόπετρες” του λαϊκισμού και του ελιτισμού» – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή «Onetalk» με το δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

  • Για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό

«Η φωτογραφία της ντροπής, η γραμμή αυτών των γυμνών ανθρώπων χωρίς προορισμό, είναι σοκαριστική, μια οδυνηρή εμπειρία, ένα σύγχρονο “Άουσβιτς”. Εντάσσεται στην προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από πλευράς Τουρκίας.Το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν στον Έβρο, η Χώρα μας όφειλε να το αναδείξει, να το διεθνοποιήσει, να αποτελεί σήμερα το κέντρο βάρους της πολιτικής μας σε σχέση με την Ε.Ε. και να ζητήσουμε άμεση παρέμβαση με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις

  • Για την Τουρκία – Εξωτερική Πολιτική

«Η Τουρκία κορυφώνει την προκλητικότητα σε ρηματικό επίπεδο, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η ενδεχόμενη πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο πεδίο. Παρατηρείται μια δικανική μεθοδολογία στην απόπειρα πειθούς της Τουρκίας, με τεχνητή επιχειρηματολογία αντιστροφής της πραγματικότητας. Η  εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζουν,θυμίζει ένα μεθοδευμένο“παζλ”, κάθε μέρασαν να βάζουν μία “ψηφίδα” στο “παζλ” που συνθέτουν.

Σε κάθε περίπτωση η διπλωματία πρέπει να είναι η “αιχμή του δόρατος”. Ο τρόπος διαχείρισης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγείρει σοβαρότατο προβληματισμό. Η Ελληνική Κυβέρνηση σ’ αυτό το επίπεδο δεν εντείνειούτε τις δράσεις ούτε τις απαιτήσεις της. Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, στο οποίο επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί με έμφαση, θα έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχη θέση και απαίτησή μας. Επιβάλλεται διεθνοποίηση του θέματος και ουσιαστικές κυρώσεις από την Ε.Ε. προς την Τουρκία.»

  • Για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις

«Οι προτάσεις μας αναδείχθηκαν από τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη, προ πολλού, εδώ και μήνες. Εγκαίρως έχουμε ξεδιπλώσει το πρόγραμμά μας, με μια πολύπλευρη δέσμησυγκεκριμένων, τεκμηριωμένων, κοστολογημένων και άμεσα εφαρμόσιμων λύσεων.

Δυστυχώς, από πλευράς της Κυβέρνησης, υπάρχει μια εμμονή άρνησης, δεν αποδέχονται καν αυτό που είναι λογικό, αυτονόητο και επεξεργασμένο, ακριβώς γιατί ακριβώς έχουν διαλέξει πλευρά, αποκλειστικά υπέρ των λίγων και ισχυρών, εις βάρος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ας μας απαντήσει η Κυβέρνηση, γιατί δεν έχει εφαρμόσει τη φορολόγηση των παρόχων ενέργειας, καθώς και για ποιο λόγο δεν έχει αποδεχτεί την επιβολή πλαφόν στη λιανική.

Οι κυβερνητικές επιλογές “συνθλίβουν” τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, που είναι “με τηνπλάτη στον τοίχο και τα μάτια στο θεό”.

Η ρητορική της Ν.Δ.είναι σαν να λέει στον Ελληνικό Λαό πως ευτυχώς υπάρχει ο πόλεμος,  ευτυχώς υπάρχουν η ενεργειακή και οικονομική κρίση, ευτυχώς υπάρχουν οι “βάρβαροι”, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να τους εφεύρει. 

Πετούν “τη μπάλα στην κερκίδα”. Έκαναν τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση των τελευταίων ετών, 40 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τη δήλωση του εκπρόσωπού της, και το αποτέλεσμα ήταν δυστυχία και φτώχεια παντού. Έκαναν οριζόντια επιδοματική πολιτική, χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, που θα μπορούσε να φέρει ξανά την κοινωνία στο προσκήνιο.

Παρουσιάζουν ως “δώρο” στο Λαό μια επιδοματική πολιτική με την οποία επιστρέφουν πίσω τα χρήματα που παίρνουν από την τσέπη των πολιτών, των μισθοσυντήρητων, των μικρομεσαίων, των κοινωνικά ευάλωτων.»

  • Για το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον

«Η ακροδεξιά συνεχίζει να αποτελεί υπαρκτό εντονότατο κίνδυνο, το “αυγό του φιδιού” καιροφυλακτεί.

Η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται στις “μυλόπετρες”, ανάμεσα στην υπερφίαλη λαϊκίστικη πολιτική του “δώστα όλα” του ΣΥΡΙΖΑ και την ελιτίστικη πολιτική της Ν.Δ. που έχει επιλέξει τους μεγάλους και “τρανούς”.

Ως πολιτικός στην 1η μου θητεία, πιστεύω ότι οποιοδήποτε σφάλμα τυχόν έχει γίνει, βεβαίως πρέπει να αναγνωρισθεί και να διορθωθεί, και αυτό το έχω αποδείξει εμπράκτως.

Από τη σημερινή συζήτηση στη φιλόξενη εκπομπή σας, παραδίδω στον Ελληνικό Λαό τους δύο εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, για να κρίνουν οι πολίτες πόσο ίδιοι είναι. Χάρισμα, λοιπόν, στο τηλεοπτικό κοινόαυτό το ενιαίο αρραγές μέτωπο των δύο …“μονομάχων”, μέτωπο και ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει πόση υποκρισία και πόσο ψέμα υπάρχει. Προσωπικά, λυπάμαι πολύ για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, τη στιγμή που υπάρχουν ζητήματα 1η γραμμής με ζωτική σημασία για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπου μας που πασχίζουν να επιβιώσουν.»


Πηγή

Leave a Reply