«Η δημογραφική συρρίκνωση της Δράμας, σήμα κινδύνου για την πορεία της χώρας».

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, η βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), κ. Βασίλη Θεοτοκάτο.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το μεγάλο εθνικό μας θέμα, το δημογραφικό, ειδικά μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την απογραφή του 2021. Η Δράμα, νομός με πολύ μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, είναι από τις περιοχές που πλήττεται καίρια.

Στο σημερινό περιβάλλον ρευστότητας, κοινωνικών αναδιαμορφώσεων και διαδοχικών οικονομικών, υγειονομικών και κοινωνικών κρίσεων, που προβάλλουν απειλητικές, είναι κατεπείγουσα προτεραιότητα η λήψη τολμηρών και ριζοσπαστικών μέτρων, στο πλαίσιο μιας δυναμικής δημογραφικής πολιτικής, με ιδιαίτερη πρόνοια την πολυεπίπεδη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Για την πολιτεία η άμεση λήψη μέτρων στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών οφείλει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, καθώς η δημογραφική εικόνα θα καθορίσει την πορεία της χώρας μας στο άμεσο μέλλον.


Πηγή

Leave a Reply