«Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για μια πατρίδα δικαιοσύνης, σταθερότητας και προοπτικής»

Ανάρτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981

41 χρόνια συμπληρώνονται από τον ιστορικό θρίαμβο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος το 1981. Καμία άλλη εκλογική νίκη δεν έχει σημαδέψει περισσότερο τη μεταπολεμική Ελλάδα.

Ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της πραγματικής Αλλαγής, με τον ανεπανάληπτο ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου, μνημονεύεται από κάθε δημοκρατικό πολίτη που είδε να αλλάζει η ζωή του έπειτα από δεκαετίες διχασμού και συντήρησης. Αλλά και οι νεότερες γενιές που δεν βίωσαν την Αλλαγή και δεν έζησαν τον Ανδρέα, ψάχνοντας να βρουν έναν φάρο ελπίδας σε ένα ζοφερό πολιτικό τοπίο, ανακαλύπτουν καθημερινά ότι όσα θεωρούνταν για δεκαετίες αυτονόητα στη χώρα μας, φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ, η κοινωνική ειρήνη και εθνική συμφιλίωση, η ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο, η ανοδική κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και κάθε πολίτη που βρισκόταν στο περιθώριο.

Σήμερα, όλοι μαζί στη νέα εποχή του Κινήματός μας οφείλουμε να δώσουμε ξανά στον ελληνικό λαό προοδευτικές και πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα και στις ανησυχίες που βιώνει καθημερινά, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για μια πατρίδα δικαιοσύνης, σταθερότητας και προοπτικής.


Πηγή

Leave a Reply