«Δεν αρμόζουν πολιτικές “ουράς συσσιτίου” στους Έλληνες» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίς και Υπευθύνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για την Διεθνή Ημέρα κατά της Φτώχειας

Οι πολιτικές φτωχοποίησης, που εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση, φέρνουν στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας τάξης των πολιτών, πιο έντονα από ποτέ.

Η 17η Οκτωβρίου, ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της υποστήριξης σε μισθωτούς, αγρότες και συνταξιούχους, οι οποίοι καθημερινά σηκώνουν, κατά κύριο λόγο, το βάρος της κοινωνικοοικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ένας στους τρεις Έλληνες ήρθε φέτος αντιμέτωπος με τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό αυξημένο κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η φτώχεια, όμως, δεν είναι είναι μόνο αριθμοί, γιατί οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο αριθμοί. Φτώχεια είναι ο φόβος του Έλληνα και της Ελληνίδας μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα. Είναι οι σκέψεις και οι ανησυχίες του για την άνοδο της τιμής στην ενέργεια, για τις αυξήσεις στα αγαθά του super market, για την υπερφορολόγηση και για την ανεργία στην οικογένειά του.

Τα «κουπόνια» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν αποτελούν διέξοδο για την ελληνική οικογένεια αλλά μια εμβαλωματική πολιτική επιδομάτων, που οδηγεί τη χώρα στην οπισθοδρόμηση και τους πολίτες σε περαιτέρω φτωχοποίηση.

Στην Ελληνίδα και στον Έλληνα του καθημερινού αγώνα, δεν αρμόζουν πολιτικές «ουράς συσσιτίου».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχεδιάζει μια στρατηγική πολιτική, που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και δημιουργεί τις συνθήκες για μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πολίτης πρέπει επιτέλους να αισθανθεί ότι το κράτος προνοεί για την ευημερία του.


Πηγή

Leave a Reply