«Αλλάζω συσκευή»: Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιήσεων σε 200.000 δικαιούχους

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Έως τις 15 του ίδιου μήνα η παράδοση των παλαιών συσκευών

Τις πρώτες ειδοποιήσεις στους επιπλέον δικαιούχους του προγράμματος «αλλάζω συσκευή» έστειλε το υπουργείο.

Πρόκειται για 200.000 νέους δικαιούχους που εντάσσονται στο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα μπορούν να αγοράσουν έως τρεις συσκευές, με έκπτωση από 30% έως 50%.

Το πρόγραμμα έχει πάρει παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως την 1η Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει τις παλιές συσκευές τους.

Πιο συγκεκριμένα: 

Με την παράταση του Προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή μεταφέρονται και οι αντίστοιχες ημερομηνίες ορόσημα του προγράμματος ως εξής:

Περίοδος Αγορών: Αγορές με χρήση επιταγών του Προγράμματος μπορεί να γίνεται από τους ωφελούμενους μέχρι και την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Παράδοση Παλαιών Συσκευών από Ωφελούμενους: Παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Μεταβατική περίοδος: Δυνατότητα επιστροφών / ακυρώσεων συναλλαγών στο πλαίσιο του Προγράμματος, όπως ειδικότερα ορίζεται στην ενότητα 7.5, μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης μεταβατικής περιόδου).

Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών (εντός της μεταβατικής περιόδου).

Ολοκλήρωση πληρωμών: Το σύνολο των πληρωμών προς προμηθευτές προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply