«Αυτονόητη πράξη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση κοινοβουλευτικού υπευθύνου Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Καμίνη

Στις 19 Απριλίου, είχα μιλήσει από το Βήμα της Βουλής για «πλήρη και σκόπιμη αδιαφάνεια στη λειτουργία της ΕΥΠ» με αφορμή τις παρακολουθήσεις σε βάρος του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Είχα μόλις απευθύνει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το θέμα, διατυπώνοντας σειρά ερωτημάτων που έθιγαν την ουσία της υπόθεσης: Το κακόβουλο λογισμικό Predator, την πιθανή αγορά και χρήση του από την ΕΥΠ, τις ενδεχόμενες δικλείδες ασφαλείας του πολιτεύματος και την προστασία των πολιτών από παρακολουθήσεις.

Οι χθεσινές εξελίξεις δικαιώνουν, δυστυχώς, πλήρως την τότε εκτίμησή μας, την οποία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε διατυπώσει με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία πολύ πριν καταστεί δημοσίως γνωστό ότι ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης αποτελούσε στόχο της ίδιας παράνομης πρακτικής. 

Η κυβέρνηση, ήδη από τον Απρίλιο, προσπάθησε να υποβιβάσει τη σημασία του θέματος. Άλλοτε αντιμετωπίζοντάς το με ελαφρότητα, άλλοτε με λοιδωρίες, άλλοτε απλώς ψευδόμενη. Σήμερα, όλοι πια αντιλαμβάνονται το γιατί.

Η ώρα της ελαφρότητας και του ψεύδους έχει όμως παρέλθει.

Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών, την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, διερμηνεύει ένα αυτονόητο αίτημα υπεράσπισης της δημοκρατικής νομιμότητας. 


Πηγή

Leave a Reply