Γ.Δημητριάδης : Από την Ανάπτυξη στην Ολιστική Καταστροφή…

Από την ανάπτυξη στην ολιστική καταστροφή…

Ένα σκοτεινό πέπλο φαίνεται να έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα, αυτό της ανησυχίας, που φέρνει  η κυβέρνηση της ΝΔ  με τις επιλογές της.  Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας  που μας υποσχέθηκε προεκλογικά έχουν εξαφανιστεί.

Οι άνθρωποι μέρα με τη μέρα εξαθλιώνονται οικονομικά, καθώς η Ελλάδα μπήκε στις πρώτες θέσεις με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους στην Ευρώπη, οι συνταξιούχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην απελπισία καθώς η σύνταξη δεν επαρκεί ούτε για τα φάρμακά τους, οι εν δυνάμει συνταξιούχοι είναι στο κενό καθώς οι εκκρεμείς συντάξεις φτάσανε να ξεπερνούν τις 300.000, οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής τους, οι μαθητές και οι φοιτητές είναι υποχείρια μιας ανάλγητης κυβέρνησης που τους έχει μετατρέψει σε πιόνια προκειμένου να εξυπηρετήσει  ιδιωτικά συμφέροντα, και όλα αυτά σε συνάρτηση με τα εθνικά ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά.

Τι όμως κατάφερε στην πραγματικότητα η ΝΔ στα 3 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου:

  • Να απαξιώσει το σύστημα υγείας, αφού αποφάσισε εν μέσω μίας τεράστιας πανδημικής κρίσης να μειώσει τη χρηματοδότηση κατά 820.000.000 και να θέσει 7.500 υγειονομικούς σε αναστολή. Απότοκος της παραπάνω πολιτικής είναι οι θάνατοι πάνω από 30.000 συνανθρώπων μας οι οποίοι πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, μη έχοντας το αυτονόητο δικαίωμα να παλέψουν για τη ζωή τους, γεγονός που επιβεβαίωσε η έκθεση Τσιόδρα- Λύτρα.
  • Να καταπατήσει τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά στην ελευθερία του τύπου σε όλη την Ευρώπη και βρίσκεται στην 108 θέση σ’ όλο τον κόσμο. Στον αντίποδα αποφάσισε να δώσει πολλά εκατομμύρια στους ιδιώτες καναλάρχες για να προκαλέσουν «πλύση εγκεφάλου» στον απλό κόσμο, εξαιτίας της μονόπλευρης ενημέρωσης. Φρόντισε επίσης να ελέγξει τις ανεξάρτητες αρχές και να καταργήσει την εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Ταυτόχρονα ψήφισε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο με την κατάργηση του οκταώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων και τη νομιμοποίηση της υπερεργασίας παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα. Επιτάχυνε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ άφησε αβοήθητους τους πολίτες να παλεύουν με τις καιρικές καταστροφές βλέποντας τα σπίτια τους να καίγονται από τη φωτιά. Και φυσικά ιδιωτικοποίησε τις δημόσιες υπηρεσίες όπως τον ΕΦΚΑ, τη ΔΕΗ, και τον ΟΑΕΔ, φέρνοντας μάνατζερ της αρεσκείας της, ακριβοπληρωμένα  goldenboys, διευθυντές και υποδιευθυντές  με υπέρογκους μισθούς και μετακλητούς με απευθείας αναθέσεις και  κλειστούς διαγωνισμούς χωρίς ΑΣΕΠ, μία διασπάθιση χρήματος που υπολογίζεται σχεδόν στα 7 δις ευρώ.
  • Να υποβαθμίσει την δημόσια παιδεία και να αναβαθμίσει τα ιδιωτικά κολέγια, αφού με την εφαρμογή της ΕΒΕ στέρησε  την πρόσβαση μαθητών στα πανεπιστήμια, αυξάνοντας έτσι την πελατεία των σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Και φυσικά παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως άντρα ανομίας και παραβατικότητας, για να διορίσει αστυνομικούς, οι οποίοι αντιδρούν με φίμωση και καταστολή απέναντι σε κάθε προσπάθεια στηλίτευσης και αντίδρασης των φοιτητών.
  • Να φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό και να ενισχύσει τους παρόχους ενέργειας. Οι επιλογές της στην ενεργειακή πολιτική, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη μη αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τη πρόσδεση του ενεργειακού μείγματος στο ρώσικο φυσικό αέριο, χωρίς να αξιοποιήσει εγχώριες μορφές ενέργειας όπως τη γεωθερμία, το βιοαέριο, τη βιομάζα κ.α.  οδήγησαν στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι ότι 5 ολιγάρχες πλούτισαν εις βάρος των πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η ακρίβεια έχει ροκανίσει τα εισοδήματα των πολιτών, ο πληθωρισμός έφτασε στο 11,3%,  η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με  τον κατώτατου μισθό ανήλθε  στο 14%, και αυτών που αμείβονται με τον βασικό στο 28%, τα τιμολόγια της ενέργειας έφτασαν στο 80% τη στιγμή που στην Ευρώπη είναι στο 20%, τα βασικά είδη διατροφής είδαν άνοδο μέχρι και 40%. Η βενζίνη έφτασε σχεδόν στα 2,5 ευρώ, τιμή που ισοδυναμεί με την πέμπτη ακριβότερη τιμή στον κόσμο, ενώ τέλος η σχέση μισθού και κόστος καυσίμων είναι η χειρότερη στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη.Εννοείται πως ψευτοεπιδόματα στήριξης όπως το fuel pass και το powerpass δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια όταν εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Αντί λοιπόν, να επιβάλει διατίμηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος,  πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και να λάβει γενναία μέτρα όπως τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα είδη διατροφής, επιλέγει να κάνει φοροαπαλλαγές στη συγκέντρωση κεφαλαίου και στα μερίσματα,  επιλέγει να καταργήσει το φόρο στις γονικές παροχές και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, επιλογές που διευκολύνουν κατά πολύ τις ανώτατες περιουσίες, με μόνο στόχο να  δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο ακρίβειας, φτώχειας και υψηλών ανατιμήσεων για την πλειοψηφία των υπόλοιπων πολιτών.
  • Να εδραιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων. Οι νέοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το γενικευμένο κύμα της ακρίβειας, ενώ το κόστος στέγασης τους ξεπερνά πλέον το 40% του μηνιαίου μισθού τους, μη μπορώντας έτσι να αυτονομηθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Το παραπάνω σχέδιο «ολιστικής καταστροφής»  της χώρας εφαρμόστηκε στα μέγιστα από την κυβέρνηση της ΝΔ και τώρα που ο κορβανάς άδειασε και τα δύσκολα έρχονται, ο κ.Μητσοτάκης στρουθοκαμηλίζει και προσφεύγει σε ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για να γλυτώσει τον όλεθρο, όμως ο αστάθμητος παράγοντας που δεν υπολογίζει για ακόμη μια φορά και που είναι και ο πιο σημαντικός είναι ο απλός λαός, ο οποίος θα  μετατρέψει στις κάλπες την ολιστική καταστροφή σε ολική επαναφορά, με όραμα, με ελπίδα και με νέα προοπτική για την χώρα μας.

Γιώργος Δημητριάδης

Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Π

Μέλος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Α.Μ.Θ

Leave a Reply