Η Viva Wallet δίνει από 50.000 έως 4 εκατ. ευρώ μετρητά και μετοχές σε 200 στελέχη

Εντυπωσιάζουν οι λεπτομέρειες του deal της Viva Wallet με τη JP Morgan, η οποία μετά το μπόνους των 400.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας τους εργαζόμενους της σε…συνέταιρους.

Ειδικά δε σε ό,τι αφορά στα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, 200 άτομα θα λάβουν από 50.000 ευρώ μέχρι και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές.

Ειδικότερα, η VivaWallet έχει διανείμει 35.000 stock options σε 200 στελέχη της και αυτά θα μετατραπούν στην φάση αυτή σε μετοχές και θα αγοραστούν στα 1.280 ευρώ από τους μετόχους (JPM & WRL). Σε αυτά θα εφαρμοστεί φόρος 15% μετά την σχετική αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση αντί για 50% που ήταν πριν. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα (stock options plan) από το οποίο τα στελέχη αυτά θα πάρουν αυτόματα τον ίδιο αριθμό stock option που είχαν πριν, ενώ παράλληλα νέα στελέχη που θα μπουν στο νέο αυτό πρόγραμμα θα πάρουν από τις 15.000 επιπλέον μετοχές.

Μάλιστα, στόχος των μετόχων (JPM & WRL) είναι να μεγαλώσουν επιπλέον τον αριθμό των stock option στα επόμενα χρόνια για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους που υπάρχουν.

Άλλωστε, η Viva Wallet έχει δημιουργήσει ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Επιλογών Μετοχών το 2018, με στόχο να προσελκύσει και να διατηρήσει το υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, καθιστώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους σε μετόχους της εταιρείας. Μάλιστα, σχεδιάζει να ανταμείψει τους ανθρώπους της που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των 10 ή και 20 ετών) μοιράζονται το όραμα και έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή του, ως μια συνεκτική και πολύ αποτελεσματική ομάδα.

Μέσω του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, η Viva Wallet έχει διανείμει 35.000 μετοχές σε 200 άτομα. Αυτά τα δικαιώματα θα κατοχυρωθούν σε μετοχές στο Κλείσιμο της Συναλλαγής Viva Wallet – JPMorgan (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας «Fit & Proper») και θα αγοραστούν από τις μετοχικές εταιρείες (WeRealize και JPMorgan) σε συμφωνημένη τιμή συναλλαγής. Αυτά τα 200 άτομα θα ωφεληθούν αναλόγως, με βάση τον αριθμό των κατοχυρωμένων μετοχών που κατέχει το καθένα, που αντικατοπτρίζει τη συνεισφορά τους στην εταιρεία και τη θητεία τους.

Μόλις κατοχυρωθούν και κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών «Μετατροπής», μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ουσιαστικά εκ νέου τον ίδιο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που είχαν πριν από το κλείσιμο. Επιπλέον, νέοι και μελλοντικοί εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μέρος των επιπλέον 15.000 δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που θα διανεμηθούν. Και οι δύο Μέτοχοι, η WeRealize και η JPMorgan, έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως «ενδο-επιχειρηματίες» στην κοινή αποστολή και έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιούν τον μηχανισμό του σχεδίου δικαιωμάτων ως το κύριο μέσο προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων.

Οι δύο Μέτοχοι σκοπεύουν να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των διαθέσιμων δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών τα επόμενα χρόνια και να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου, καθώς εφαρμόζουν τη στρατηγική της Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply