Κατατέθηκε η τροπολογία για επίδομα 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους ΑΜΕΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία και σε ανασφάλιστους υπερήλικες για τον μήνα Δεκέμβριο 2021.

Με την υπόψη τροπολογία προτείνονται τα ακόλουθα:

1.Καταβάλλεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ειδικώς οριζόμενες κατηγορίες συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά δικαιούχο, μέχρι τις 31.12.2021. 

Προβλέπεται προσαύξηση κατά πενήντα (50) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, κατά τα ειδικώς οριζόμενα. Προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης στους δικαιούχους και προβλέπεται ειδικό φορολογικό καθεστώς που διέπει τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. 

Το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Προσαυξάνονται κατά διακόσια πενήντα (250) ευρώ, για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 οι προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, σε ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και σε αναδόχους γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή και ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα. Οι εν λόγω προσαυξήσεις καταβάλλονται άπαξ. Ρυθμίζεται ειδικώς το ζήτημα της χορήγησης των προσαυξήσεων σε συνδυασμό με την παραπάνω θεσπιζόμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, με στόχο την αποφυγή διπλών καταβολών.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply