Τσίπρας: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μία ώρα αρχύτερα

“Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μία ώρα αρχύτερα για να σταματήσει να ματώνει και να γονατίζει τη χώρα και την κοινωνία”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής όπου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση μέχρι τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

“Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε σχεδόν σε όλα όσα υποσχέθηκε και απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι όσο και να τα στηρίξουν τα media ή η διαπλοκή είναι ήδη ένας απερχόμενος πρωθυπουργός, το ξέρει και ο ίδιος το ξέρει και η διαπλοκή”, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση”

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά:”Αυτό που ενδεχομένως δεν θέλουν για άλλη μία φορά να αποδεχτούν είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση Προοδευτική. Είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όποτε και αν αυτές διεξαχθούν”.

Κι αυτό όπως είπε ” δεν είναι επιδίωξη του κομματικού στόχου, είναι για άλλη μία φορά κοινωνική αναγκαιότητα για αυτό και θα εκπληρωθεί θέλουν δεν θέλουν τα κάθε λογής συμφέροντα”.

“Η χώρα βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη”

“Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας, βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:”Εδώ και ενάμιση χρόνο ο κύριος Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο που γεννά νέα προβλήματα αντί να δίνει λύσεις. Επιστρατεύει το ψέμα και την προπαγάνδα αντί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την σκληρή πραγματικότητα . Προστατεύει τα συμφέροντα μιας χούφτας ιδιωτικών ομίλων στην υγεία αντί να οχυρώνει το εθνικό σύστημα υγείας. Αποφασίζει μόνος μαζί με τους αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν αντί να δώσει χώρο και ρόλο στην επιστήμη και τους ειδικούς. Σπέρνει το διχασμό και την ανασφάλεια αντί να επιδιώκει την ενότητα και την ομοψυχία του λαού. Και πάνω από όλα δεν τον πιστεύει πια κανένας. Ούτε ο πιο φανατικός υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά σε αυτό το ατέρμονο γαϊτανάκι προχειρότητας και ανοργανωσιάς”.

Κατηγόρησε τον κύριο Μητσοτάκη ότι “είναι σαν να ζει σε μία άλλη Ελλάδα”.

“Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κατάφεραν κάτι σχεδόν ακατόρθωτο: Ο Νοέμβρης το 2021 να είναι χειρότερος από το Νοέμβρη του 2020 όταν δεν είχαμε εμβόλια. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης στους θανάτους και στον πάτο στους εμβολιασμούς”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ” να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία για να σωθούν όσες περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν” και παρατήρησε:”Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, αν δεν μπορεί να δημιουργήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αν δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις με πολιτικό κόστος ώστε να αποφύγουμε ένα ακόμη καταστροφικό lockdown, αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους αδύναμους γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τους λίγους ισχυρούς, αν ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία, τότε ήρθε η ώρα να φύγει. Το συντομότερο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Γιατί δεν έχει πια τίποτε να δώσει πέρα από πόνο και ανασφάλεια”.

Δέσμευση για υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφέρθηκε το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση λέγοντας ότι περιλαμβάνει την αύξηση των πόρων για το σύστημα υγείας, την ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, την επίταξη χωρίς αποζημίωση των νοσοκομείων του ιδιωτικού τομέα για τη νοσηλεία των ασθενών με covid, και σοβαρή και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για τους ακριβείς στόχους του εμβολιασμού.

Απειλή της κοινωνικής περιθωριοποίησης

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα υπάρχει και η απειλή της κοινωνικής περιθωριοποίησης καθώς, όπως τόνισε, πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει στρατηγικό στόχο να κυβερνά σε μία χώρα που ευημερούν οι λίγοι και φοβούνται οι πολλοί. Και θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης επιστρέφοντάς της ψέματα και φόβο από τις οθόνες της κρατικοδίαιτης προπαγάνδας”, επισήμανε.

Αναφέρθηκε στο κύμα ακρίβειας και στις προτάσεις για την αντιμετώπισή του που κατέθεσε ο ίδιος από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι δεσμεύεται πως τις προτάσεις αυτές θα τις εφαρμόσει αύριο αν εκλεγεί κυβέρνηση.

“Στη Δημοκρατία αυτός που δεν κάνει τη δουλειά, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν μπορεί, φεύγει. Του δείχνει την πόρτα το πραγματικό αφεντικό, ο κυρίαρχος λαός”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η περιοδεία στη Θράκη

Για τη σημερινή περιοδεία του στη Θράκη είπε ότι άκουσε “την αγωνία των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας για τη διετή εγκατάλειψη τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και την αγωνία της νέας γενιάς για το σήμερα και το αύριο”.

“Προτεραιότητα ήταν και θα είναι η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας θωρακίζοντας την ισονομία, την ισοπολιτεία και την κοινωνική συνοχή στη Θράκη. Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα διορθώνουν τα πολύ σοβαρά λάθη του παρελθόντος ακυρώνοντας την ίδια στιγμή τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Είπε ακόμα ότι οι επόμενοι μουφτήδες πρέπει να αναδειχθούν με διαδικασίες που θα αποφασιστούν σε διαβούλευση με τη μουσουλμανική μειονότητα και θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από αυτή.

Η Τουρκία έχει μόνο να χάσει από την κλιμάκωση της έντασης

Σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση είπε ότι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μόνο σε συνεργασία και όχι σε σύγκρουση με τους γείτονές μας και για αυτό έχει σημασία η ηγεσία της Τουρκίας να συνειδητοποιήσει ότι είναι ανώφελο να ποντάρει στην κλιμάκωση της έντασης.

“Δεν έχει κάτι να κερδίσει παρά μόνο να χάσει από την ένταση. Δεν έχει να κερδίσει από την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου που είδαμε από την κυβέρνηση Ερντογάν τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply