Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση σε απόγνωση»

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό κ. Γιώργο Χότζογλου, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής και αρμόδιος για θέματα Εργασίας της Κ.Ο. Γιώργος Μουλκιώτης και οι Γραμματείς των Τομέων Τουρισμού και Εργασίας Γιώργος Νικητιάδης και Χρήστος Μέγας.

Μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση. Ιδιαίτερα όσοι υπέστησαν τις μονομερείς αναστολές των συμβάσεων τους και οι εποχιακά εργαζόμενοι, εγκαταλείπονται και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην πάρουν το επίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επαίρεται για την «καλή χρονιά» στον Τουρισμό – για την οποία η ίδια δεν έκανε τίποτα – αφήνει παντελώς απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο, ειδικά ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Αποκαλύπτει, έτσι, το ανάλγητο πρόσωπο του δήθεν επιτελικού κράτους.

Το Κίνημα Αλλαγής φέρνει ξανά το θέμα στη Βουλή με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαιτώντας να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις.


Πηγή

Leave a Reply