Η χώρα δε θα ξανακλείσει- Κανένα μέτρο που περιορίζει εμβολιασμένους

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διράκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι «η χώρα δε θα ξανακλείσει». 

«Δε θα πάμε σε lockdown και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ως στόχο να κρατήσουν ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία και την εκπαίδευση. 

Ερωτηθείς αν θα ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, είπε ότι «δε σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμό στους εμβολιασμένους» αφήνοντας με αυτό τον τρόπο «παράθυρο» για τους ανεμβολίαστους. 

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση. «Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», διευκρίνισε. 

Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη «Όμικρον», είπε ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply