Θρηνούμε μία ακόμη γυναικοκτονία. Φτάνει πια!

Ανακοίνωση Τομέα Ισότητας Κινήματος Αλλαγής

Θρηνούμε μια ακόμα γυναικοκτονία. 
Ένας άνδρας που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου είχε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά, σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, τον αδερφό της και τραυμάτισε τη μητέρα τους που προσπάθησε να τον εμποδίσει.
Εισέβαλε στο σπίτι τους αποφασισμένος να σκοτώσει.
Παρά το ότι είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να μη μπορεί να πλησιάζει το σπίτι τους.

Θρηνούμε ακόμα μια γυναίκα.
Μητέρα ενός παιδιού.
Για μας είναι μέρα οργής και πένθους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και όσοι  υποστηρίζουν με φανατισμό το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο, παρουσιάζοντας χαλκευμένα στοιχεία για την έμφυλη βία και  στοχοποιώντας γυναικείες οργανώσεις,  πρέπει να δουν επιτέλους την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, αυτός ο άντρας, για να εξαιρεθεί από την επιμέλεια του παιδιού και να μην εκτίθεται η γυναίκα και το παιδί απέναντι του, θα έπρεπε να έχει αμετάκλητη καταδίκη… Δηλαδή να περάσουν πολλά χρόνια.

Ζητάμε να μην κατατεθεί το νομοσχεδίο. 
Ζητάμε δικαιοσύνη για κάθε γυναίκα που εγκλωβίζεται σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, για κάθε γυναίκα που διεκδικεί μια ζωή με ελευθερία και ασφάλεια γι’ αυτήν και τα παιδιά της. 

Απαιτούμε από την Πολιτεία κατάλληλες δομές και υπηρεσίες σε κάθε δήμο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά,  που να προστατεύουν τις κακοποιημένες γυναίκες από τους κακοποιητές τους. 

Για να μη θρηνήσουμε άλλες.
Φτάνει πια!


Πηγή

Leave a Reply