Διαδικτυακή εκδήλωση ΜΕΤΑ για το συνταξιοδοτικό των δημόσιων υπαλλήλων με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου

Διαδικτυακή εκδήλωση – ενημέρωση, με θέμα «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Οι ισχύουσες διατάξεις για υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου», διοργανώνει το ΜΕΤΑ, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6.30μμ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του ErgasiaNET στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ηλίας Βρεττάκος, πρώην αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, και ο Τάσος Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ). Συντονίζει ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Μέσα από τη συζήτηση, θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι που παίρνουν σύνταξη από το Δημόσιο, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Η εκδήλωση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που φτάνουν στο ΜΕΤΑ, σχετικά με τις ισχύουσες διατάξεις για το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, στα Νοσοκομεία, στην Εκπαίδευση, καθώς και για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Όπως επίσης και ερωτήσεις που αφορούν στο τι ισχύει για τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους, τι γίνεται με όλους και όλες που έχουν συμπληρώσεις 25ετία το 2010, το 2011 και το 2012, καθώς και τι θα ισχύει από 1 Φλεβάρη 2022, αλλά και ποιες αλλαγές σχεδιάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να στείλετε τα δικά σας ερωτήματά σας στο: [email protected].

Να σημειωθεί ότι ανάλογη εκδήλωση θα διοργανώσει το ΜΕΤΑ, το επόμενο διάστημα, και για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτικό φορέα το τέως ΙΚΑ.


Πηγή

Leave a Reply