Συντονισμό δράσεων και αλληλοστήριξη ζητούν από ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ οι 7 Ομοσπονδίες που Απεργούν – Απέχουν από ΜηΜΕΔ

Συνάδελφοι/σες

Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες, κατόπιν συζητήσεων συντονισμού εκδώσαμε στις 12/11/2020 την «Κοινή Δήλωση επτά (7) Ομοσπονδιών σχετικά με τη διαρκή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών». Στη συνέχεια οι 6 με το από τις 16/11/2020 Εξώδικό μας, προκηρύξαμε Απεργία – Αποχή από το ΜηΜΕΔ και όλες τις Επιτροπές του Ν.4412/16, καθώς και άλλες Τεχνικές Επιτροπές, αρχικά για το διάστημα από 23/11/2020 έως και 11/12/2020, αντιδρώντας στη διαρκή προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών. Αποφασίσαμε όμως να λειτουργούν απρόσκοπτα οι Επιτροπές που έχουν αντικείμενο έργα, προμήθειες και δράσεις τα οποία αφορούν θέματα διαχείρισης της Δημόσιας Υγείας, την πρόληψη και προστασία από την πανδημία (του κορωνοϊού) καθώς και της αντιμετώπισης – αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, γιατί η ευαισθησία και η υπευθυνότητα μας είναι δεδομένη.

Στις 3/12/2020 δώσαμε κοινή Συνέντευξη Τύπου και στις 8/12/2020 πραγματοποιήσαμε κοινή Στάση Εργασίας και συμβολική συγκέντρωση (με όλα τα μέσα προστασίας) έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της υιοθετεί το κοινό μας κείμενο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις μας.

Ύστερα από τις αποφάσεις των αρμόδιων Οργάνων μας, συνεχίσαμε την Απεργία – Αποχή και για το διάστημα από 12/12/2020 έως και 31/12/2020 και συνεχίζουμε πλέον από 1/1/2021 έως 22/1/2021. Η μη ανταπόκριση του Υπ. Εσωτερικών στο αίτημα μας για συνάντηση στις 8/12, αλλά και η κατάθεση του Νομοσχεδίου για αλλαγές στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.4412/16) που ενισχύει την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής Δημοσίων Έργων, επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις δυσμενείς εξελίξεις, παρά την πανδημία και χωρίς τη γνώμη των εργαζομένων.

Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες αγωνιζόμαστε από κοινού για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών και διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου

  • Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

  • Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού

  • Κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας που βρίσκονται κυριολεκτικά στη πρώτη γραμμή εδώ και μήνες, συχνά χειροκροτούνται αλλά και ταυτόχρονα εμπαίζονται και λοιδορούνται, αφού δεν αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας, δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις, ενώ συνεχώς αθετούνται οι Κυβερνητικές υποσχέσεις για τακτοποίηση και καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα αποφύγει την επερχόμενη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και δηλώνοντας τη ριζική μας αντίθεση στην πολιτική που εκχωρεί αρμοδιότητες του Δημοσίου σε ιδιώτες και τη βούλησή μας για την ανατροπή της, απευθύνουμε πρόσκληση διαδικτυακής σύσκεψη με τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών σας προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και συζήτηση για συνεργασία και αλληλοστήριξη των δράσεών μας.

7/1/2021

Οι Ομοσπονδίες:

1. ΠΟΕ-ΟΤΑ

2. ΟΣΕΑΔΕ

3. ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ

4. ΠΟΓΕΔΥ

5. ΠΟΜΗΤΕΔΥ

6. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

7. ΟΣΥΑΠΕ


Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή