Δυόμισι μήνες μετά, άνοιγμα και διά ζώσης λειτουργία γυμνασίων και λυκείων (στις κόκκινες περιοχές, κλειστά)

Έπειτα από διακοπή δυόμιση μηνών, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπαίνουν στη διά ζώσης καθημερινότητά τους, καθώς γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν, τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, για να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις τάξεις τους. Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση, ενώ όλες οι σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα συνεχίσουν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr). Όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός χρησιμεύει προκειμένου να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

Τα μέτρα και ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 (ΦΕΚ 341Β/29-01-2021)


Πηγή

Leave a Reply